Clubhouse release op Android binnen enkele maanden

News
woensdag, 24 maart 2021 om 12:30
android app blog blogging 267389f1616582614
De populaire app Clubhouse komt binnenkort eindelijk met een release op Android. Tot op de dag van vandaag werkt de app alleen op iPhone. Om het publiek breder te trekken, komt de app nu ook met een release op Android, mede om de concurrentie met Twitter op een laag pitje te houden.
Clubhouse is een nieuwe social media app, waar je kan meeluisteren naar gesprekken of interviews. Eigenlijk een soort live podcast functie, die je nu alleen kan gebruiken als je uitgenodigd wordt door een andere gebruiker. Als je beroemd of interessant genoeg bent, kun je daadwerkelijk een gesprek voeren. Als normale gebruiker kan je gesprekken betreden en gewoon beluisteren. Tevens zijn gesprekken niet meer terug te beluisteren nadat het beëindigd is.

Clubhouse release Android binnenkort

Clubhouse heeft recentelijk een Android-software ontwikkelaar aangenomen, waardoor we de release het systeem binnenkort kunnen verwachten. Clubhouse co-oprichter Paul Davison heeft gezegd dat het bedrijf druk bezig is met de app naar het systeem te brengen, maar dat het nog wel een aantal maanden duurt voordat het uitgebracht wordt. Dit betekent dat we de Android release ergens laat in de lente of begin zomer van 2021 kunnen verwachten.
Doordat het publiek alsmaar groter wordt, vooral met de aankomende release op Android, wordt de ervaring van gebruikers negatief beïnvloed. Zo kunnen mensen moeilijker hun eigen vrienden vinden op de app en lastiger interessante gesprekken vinden. Hierdoor duurt het dus nog een tijdje voordat de app naar dit systeem komt.

Misbruik door Twitter

Hoewel Clubhouse één van de eerste was met de ‘live podcast’ functie, komen andere apps nu ook met soortgelijke functies. Zo heeft de Twitter 'Spaces’ gecreëerd. Vergelijkbaar met de live praatfunctie van de populaire app.
Doordat Twitter ziet dat Clubhouse moeite heeft met de app uitrollen op Android, maakt het bedrijf daar mooi gebruik van. Zo is Twitter Spaces deze maand vrijgekomen voor Android gebruikers. Ook gaat Twitter de nieuwste functie binnenkort voor iedere Twitter-gebruiker beschikbaar maken, ergens in april.
Clubhouse moet dus flink aan de bak om te zorgen dat Twitter Spaces de app niet inhaalt qua populariteit.

Populair Nieuws