Diablo 4 is snelst verkopende Blizzard game ooit

News
woensdag, 07 juni 2023 om 10:30
ymn8268ktzv816765733290971f1676787477
Blizzard heeft door de jaren heen vele successen gehad, maar Diablo 4 overtreft ze momenteel allemaal. Volgens de uitgever is Diablo 4 namelijk de snelst verkopende game van het bedrijf aller tijden.
Hoeveel exemplaren van Diablo 4 er precies zijn verkocht is niet bekendgemaakt door Activision Blizzard, maar het zou nu wel al een record hebben verbroken voor de uitgever. Dat aantal verkopen komt met name dankzij de pre-orders voor de game, die op PC én consoles records hebben verbroken. Dat meldt VGC.
Diablo 4 is gisteren gelanceerd voor het grote publiek, maar spelers die de Deluxe of Ultimate Edition hadden gekocht konden al vanaf 1 juni via early access aan de slag. Spelers hebben uitgebreid gebruikgemaakt van die periode, want tijdens de early access-periode is er maar liefst 93 miljoen uur aan playtime op de klok gezet. Om het in perspectief te zetten, 93 miljoen uur is ruim 10.000 jaar.

Race naar de top in Diablo 4

Er was alleen ook kritiek op de early access-periode. De eerste duizend spelers die namelijk level 100 weten te bereiken in de Hardcore-modus - waarbij je karakter wordt verwijderd als je sterft - krijgen hun naam vereeuwigd op een in-game standbeeld. Volgens spelers zou de wedstrijd pay-to-win zijn, omdat spelers met de duurdere versie van Diablo 4 een oneerlijke voorsprong zouden hebben.
Daar zit zeker een kern van waarheid in. Al voor de officiële release van de game is het streamer Souaïb ‘cArn’ Hanaf gelukt om als eerste spelerlevel 100 te bereiken in Hardcore. Dat heeft de speler alleen wel flink wat slaap gekost.