Diablo 4 krijgt zeker twee grote uitbreidingen

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 14:00
diablo 4 headerf1679648917
Diablo 4 is eindelijk uit en fans hebben voor het eerst in bijna tien jaar een nieuwe game in de reeks. Het ziet er bovendien naar uit dat dat nieuwe deel nog een poosje meegaat. Er zijn zeker twee uitbreidingen in ontwikkeling.
Wie vreest dat de put die Diablo 4 heet snel opdroogt, hoeft zich geen zorgen te maken. De general manager van Diablo, Rod Ferugusson heeft namelijk het één en ander laten weten over de toekomstplannen van de game. Tijdens een interview met Kinda Funny Games heeft hij het bestaan van twee uitbreidingen bevestigd.
Het was al eerder bevestigd dat Diablo 4 na lancering per kwartaal updates zou krijgen in de vorm van seizoenen. Het eerste daarvan is bijna af en het team begint nu aan seizoen 2. Datzelfde geldt voor de twee uitbreidingen van de game.
Het is nog niet duidelijk wanneer deze twee uitbreidingen precies moeten verschijnen. Gelukkig is al wel bekend wanneer het eerste seizoen van de game beschikbaar is. Dat zal ergens medio juli zijn, dus spelers hebben eerst een ruime maand om van de basisgame te genieten.

Diablo 4 uitbreiding had bij Diablo 3 gemoeten

De uitgebreide plannen na lancering van Diablo 4 zijn een gevolg van de minimale ondersteuning van Diablo 3. Fergusson geeft aan dat er bij Diablo 3 meer had moeten gebeuren met content na lancering, maar die game kreeg maar één uitbreiding. Gemiste kansen bij Diablo 3 zijn een grote reden dat Diablo 4 live-service is en de nieuwe game nu dus al grotere plannen dan het vorige deel.