Update - Diablo 4-speler heeft nu al level 100 in Hardcore-modus behaald

News
woensdag, 07 juni 2023 om 17:30
diablo 4 headerf1679648917
Er is een prestigieuze prijs te behalen voor de eerste Diablo 4-spelers die level 100 weten te behalen in de uitdagende Hardcore-modus. Dat is een speler nu al gelukt, terwijl de game pas vandaag officieel uitkomt.

Update - Een onfortuinlijke dood

Na een leven van ruim 80 uur, is het karakter van cArn nu gestorven en door de Hardcore-modus zal hij ook nooit meer terugkomen. Het sterfgeval kwam alleen niet door het toedoen van de streamer zelf. Tijdens het spelen kreeg hij namelijk te maken met een disconnect. Toen cArn weer inlogde, kwam hij erachter dat zijn karakter is gestorven en verwijderd. Daarmee is er een einde gekozen aan het eerste level 100 personge in de Hardcore-modus.
Origineel bericht:
Vorige week kondigde Blizzard aan dat snelle spelers hun naam kunnen vereeuwigen in Diablo 4. De eerste duizend spelers die namelijk level 100 weten te bereiken in de Hardcore-modus van de game, krijgen hun naam op gebeiteld op een in-game standbeeld van de villain Lilith. Er was alleen wel kritiek op, omdat spelers met early access een oneerlijke voorsprong zouden hebben.
Dat is nu goed duidelijk geworden, want de eerste Diablo 4-spelers heeft level 100 bereikt in de Hardcore-modus, terwijl de game vandaag pas uitkomt voor spelers zonder early access. Het is streamer Souaïb ‘cArn’ Hanaf gelukt om met een Barbarian het maximale level te bereiken. Daarbij heeft hij wel hulp gehad van een team van andere spelers.
Dat betekent alleen niet dat het een makkelijke opgave is geweest om level 100 te bereiken. In de Hardcore-modus mag je namelijk niet dood gaan, anders wordt in één keer je save game verwijderd. Daarnaast heeft de streamer de laatste dagen weinig slaap gehad, waardoor het nog makkelijker wordt om een foutje te maken.

Niet de eerste level 100 speler

Ondanks dat cArn de eerste speler is die level 100 heeft bereikt in de Hardcore-modus van Diablo 4 - en dus een plekje heeft bemachtigd op het standbeeld - kan hij niet de eer claimen dat hij de eerste speler is met het maximale level.
Eerder lukte het YouTuber Rob2628 namelijk om de level cap te bereiken. Ook hij deed dat met een Barbarian. Het heeft de content creator maar liefst 54 uur en 29 minuten geduurd om dat te bewerkstelligen.
Dit bericht is bijgewerkt op 7 juni.