Diablo 4 is nu gratis te spelen op Xbox

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 16:30
diablo 4 headerf1679648917
Wil je Diablo 4 eerst even goed uitproberen, voordat je de game koopt? Dat komt goed uit, want dit weekend kan je de dungeon crawler gratis spelen op Xbox.
Sinds vorige week is Activision Blizzard officieel onderdeel van Microsoft. Het zal nog even duren voordat de Call of Duty games naar Game Pass komen, maar door de overname kunnen Xbox-spelers nu wel profiteren van iets anders.
Vanaf nu is Diablo 4 namelijk gratis te spelen op de Xbox One en Xbox Series X/S. Spelers hebben daarvoor ook geen Game Pass nodig, het enige vereiste is een console van team green. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt via Xbox Wire.
Ondanks dat de trialperiode drie dagen duurt, kan je niet oneindig de game blijven spelen dit weekend. De actie geldt namelijk voor 10 uur, daarna zal je Diablo 4 moeten kopen om verder te spelen.

Kritiek op Blizzard

Diablo 4 verscheen in juni en werd vrijwel universeel geprezen. Zo gaven wij de game een 9,4 in onze review, voor de fantastische open wereld, de grote hoeveelheid content, de indrukwekkende graphics en de gameplay.
Sindsdien heeft Blizzard alleen een aantal veranderingen doorgevoerd waar niet alle spelers blij mee waren. Eén update werd zelfs compleet afgebrand en Blizzard noemde de update ‘slecht en niet leuk’. De ontwikkelaar heeft naar eigen zeggen van de fout geleerd, maar of dat daadwerkelijk het geval is, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.