Blizzard noemt Diablo 4 patch 'slecht en niet leuk'

News
maandag, 24 juli 2023 om 16:30
diablo 4 headerf1679648917
Diablo 4 heeft vorige week een nieuwe patch gekregen, waar spelers niet blij mee zijn. Ook Blizzard geeft nu toe dat het een slechte update was voor de game.
Toen Diablo 4 uitkwam in juni waren veel spelers enthousiast. De game zat goed in elkaar en de gameplay was van de bovenste plank. Blizzard zou bovendien nog meer content toevoegen en met nieuwe updates komen. Vorige week kwam er alleen een einde aan het enthousiasme van veel spelers met de release van patch 1.1.0.
De update heeft er namelijk voor gezorgd dat de builds van veel spelers plotseling zijn generfd en de moeilijkheidsgraad is drastisch omhoog gegaan. Diablo 4 spelers zijn niet vies van wat uitdaging, maar Blizzard heeft het duidelijk te ver opgevoerd met de patch. De ontwikkelaars erkennen nu zelfs ook dat het geen goede patch was, tijdens de Diablo 4 Campfire Chat.

“We weten dat het slecht is, we weten dat het niet leuk is. We zijn niet van plan om ooit nog een keer zo’n patch uit te brengen. We hebben de feedback van fans luid en duidelijk gehoord.”

Oplossing komt eraan

Om de problemen op te lossen die zijn veroorzaakt door patch 1.1.0, zal er al snel een hotfix komen. Update 1.1.1 moet ervoor zorgen dat de kracht van de Barbarian en met name de Sorcerer weer omhoog gaat, na de grote nerfs. De Sorcerer moet ook een boost krijgen in hoeverre de klasse klappen kan verduren.
De update zal daarnaast zorgen oplossen over de inventory, door een extra stash tab toe te voegen en het wordt makkelijk om nieuwe builds uit te proberen. De kosten voor een respec gaan omlaag met maar liefst 40 procent. Tot slot zal ook de hoeveelheid XP die spelers krijgen tussen level 50 en 100 aangepast worden, nadat spelers plotseling veel meer XP nodig hadden na patch 1.1.0.

Populair Nieuws