Diablo 4 krijgt 'jaarlijkse uitbreidingen' volgens Blizzard

News
woensdag, 06 september 2023 om 16:30
ymn8268ktzv816765733290971f1676787477
Spelers van Diablo 4 kunnen voorlopig nog wel even uitkijken naar nieuwe content. Rod Fergusson van Blizzard zegt namelijk dat er naar ‘jaarlijkse uitbreidingen’ gekeken wordt.
Er heeft een lange tijd gezeten tussen de release van Diablo 3 en Diablo 4. Fans van de franchise moesten maar liefst elf jaar lang wachten op het nieuwe deel. Maar dat betekent niet dat er al die tijd geen nieuwe content is gemaakt. Zo is Blizzard gekomen met twee uitbreidingen en daarna nog meer content door middel van updates.
Voor Diablo 4 lijken er ook grote plannen te zijn. Dat blijkt uit een interview van Dexerto met Rod Fergusson, de general manager van de Diablo franchise bij Blizzard. In het gesprek laat Fergusson weten dat er ‘jaren en jaren’ aan ondersteuning komt.

“Als je kijkt naar de lancering van het spel en dit eerste seizoen, zien we dat als het leggen van een basis waarop we kunnen bouwen voor de toekomst. Dus als we kijken naar onze driemaandelijkse seizoenen en we kijken naar onze jaarlijkse uitbreidingen, zijn dat de dingen waar we ons echt op richten voor onze live service. We hebben plannen, we hebben verhaallijnen die tot ver in de toekomst gaan.”

Diablo 4 update slecht gevallen

Blizzard moet met de nieuwe content ook veel goedmaken bij spelers. De dungeon crawler werd initieel goed ontvangen door het publiek, met hoge cijfers en positieve berichten op social media. Daar kwam na een grote patch snel verandering, die Blizzard later zelf ‘slecht en niet leuk’ noemde.
Blizzard heeft daar naar eigen zeggen van geleerd en die fout gaan ze niet herhalen. De ontwikkelaar heeft geluisterd naar de feedback van spelers en zal daar in de toekomst ook naar blijven luisteren.