Detective Pikachu Returns krijgt mogelijk een spin-off

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 16:00
detective pikachu returns headerf1697789477
Na zeven jaar is Detective Pikachu weer terug in Detective Pikachu Returns. Als de game het goed doet, dan komt er mogelijk een spin-off aan volgens The Pokémon Company.
Pokémon is altijd al populair geweest, maar de laatste jaren heeft de franchise nieuwe hoogtes bereikt. Sterker nog, Pokémon is momenteel de grootste mediafranchise, met een omzet die wordt geschat op maar liefst 88 miljard dollar. En wordt dan ook op meer ingezet dan alleen de main line Pokémon games en de animatieserie.
Zo verscheen in 2016 Detective Pikachu voor de 3DS, waarin de jonge Tim zaken moet oplossen met een pratende Pikachu. Het duo werd zelfs verplaatst naar het witte doek in 2019, met Ryan Reynolds en Justice Smith in de hoofdrol, en is begin deze maand eindelijk teruggekeerd in Detective Pikachu Returns.
De nieuwe game is volgens Hiroyuki Jinnai, de managing director bij ontwikkelaar Creatures Inc, de afsluiter voor het verhaal van Tim, zijn vader Harry en Pikachu. Maar er is mogelijk ruimte voor een spin-off, zo laat Tsunekazu Ishihara van The Pokémon Company weten in gesprek met Famitsu.

“Ik kan nu nog niets beloven, maar als Detective Pikachu Returns goed wordt ontvangen en er veel vraag naar is, is er ruimte voor een spin-off.”

Sequel voor de Detective Pikachu film?

Ondertussen wachten fans ook al een lange tijd op een vervolg op de film uit 2019. Dat project bevond zich een lange tijd in limbo, maar nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te zijn. In maart heeft Legendary Entertainment onthuld dat ‘Detective Pikachu 2 wel degelijk in de maak is’ en dat er ook een nieuwe regisseur is gevonden. Jonathan Krisel zal het vervolg op zich nemen.