Diablo 4 haalt een duivels bedrag op in korte tijd

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 13:00
2023 05 19 diablo iv guardar partidaf1686651574
Eerder heeft Blizzard al bekendgemaakt dat Diablo 4 de snelst verkopende game is van de ontwikkelaar tot nu toe. Het bedrijf heeft nu ook onthuld welk duivels bedrag er al is binnengehaald.
Fans hebben een lange tijd moeten wachten op Diablo 4, de vorige titel in de reeks kwam namelijk ruim 11 jaar geleden uit, maar dat geduld is beloond. De nieuwe dungeon crawler wordt namelijk zeer goed ontvangen door fans en critici. Zo hebben wij Diablo 4 in onze review maar liefst een 9,4 gegeven.
De game doet het dan ook zeer goed als het aankomt op verkopen. Blizzard heeft vorige week, een dag na de officiële release, al bekendgemaakt dat het de snelst verkopende game van de studio ooit is. Volgens Blizzard is op basis van verkochte aantallen én het aantal dollars.
En een paar dagen later heeft Diablo 4 ook al een duivels bedrag binnengehaald voor Blizzard. In vijf dagen tijd heeft de game namelijk een omzet gemaakt van 666 miljoen dollar.

Miljarden geslachte monsters

Daarnaast heeft Blizzard ook een aantal andere interessante statistieken gedeeld over de game tot nu toe. In de eerste week zijn er namelijk maar liefst 276 miljard monsters geslacht door spelers. Dat heeft wel de levens gekost van 317 miljoen avonturiers.
Dat laatste is helemaal een probleem in de Hardcore-modus, waarbij je save file meteen verwijderd wordt. Die modus is ook de focus voor een speciale wedstrijd, waardoor Diablo 4 de nummer één-positie wist te bemachtigen op Twitch van 1 tot en met 9 juni.