Avatar: Frontiers of Pandora krijgt eindelijk releasedatum

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 13:30
avatar frontiers of pandora headerf1686651753
Vorig jaar verscheen na ruim een decennium eindelijk de tweede Avatar-film. Rond dezelfde tijd had ook Ubisofts game in hetzelfde universum in de winkel moeten liggen. Dat ging niet door, maar Frontiers of Pandora heeft nu wel eindelijk een releasedatum.
Hoewel James Camerons Avatar volgens velen eigenlijk geen goede film is, verdiende hij wel een recordbedrag bij de box office. Ook Avatar: The Way of Water wist een aardig bedrag op te halen en het ligt dan ook voor de hand dat de franchise nog verder uitgebreid wordt. Ubisoft maakt bijvoorbeeld een open world-game in het universum van de films.
Vorig jaar moest Ubisoft de game helaas uitstellen naar 2023. Een nagenoeg gelijktijdige release met The Way of Water was daarmee van de baan. Maar tijdens Ubisoft Forward bleek dat de release van de game nu echt dichterbij komt.
Er is namelijk een gameplay trailer getoond, waarin te zien is dat je de strijd aangaat met de RDA uit de film. Dat doe je op een nog niet eerder getoond deel van de planeet Pandora, namelijk de Western Frontier. Je ontmoet daarbij ook Na’vi clans die nog niet in de films zijn getoond.

Wanneer is de release van Frontiers of Pandora?

Er is ook een releasedatum bekend voor de nieuwe game. Hij moet namelijk verschijnen op 7 december van dit jaar. Een gelijktijdige release met Avatar 2 is dus niet gehaald, maar zo markeert de game het midden van de wachttijd tussen de tweede en derde film.