Twitter gaat volgende grote feature exclusief maken voor betalende leden

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 12:30
twitter smartphonef1679995548
De laatste tijd heeft Twitter meerdere functies gemaakt voor betalende Twitter Blue-leden. Daar komt nu nog een grote feature bij op het social media-platform.
Sinds de overname van Twitter door Elon Musk zijn veel adverteerders vertrokken van het platform, omdat ze het niet eens zijn met de beslissingen die de nieuwe eigenaar heeft gemaakt. Daardoor is Musk op zoek naar andere manieren om inkomsten te genereren, wat erop neerkomt dat Twitter Blue nu enorm wordt gepusht.
Zo kunnen alleen betalende leden nu een blauw vinkje achter hun naam krijgen, is de For You-pagina exclusief voor Twitter Blue-leden en kunnen ook alleen die leden stemmen op polls. De normale gebruiker krijgt dus steeds meer opties op het social media-platform.
Binnenkort wordt ook het aantal direct messages die je per dag kan verzenden beperkt voor normale leden. Alleen Twitter Blue-leden kunnen dan nog onbeperkt berichten naar elkaar sturen. Volgens Musk is de keuze gemaakt om de aanwezigheid van bots op Twitter terug te dringen.

Nieuwe CEO bij Twitter

Door alle veranderingen besluiten steeds meer Twitter-gebruikers om het voor gezien te houden op het platform. Musk heeft daarom een nieuwe CEO aangesteld, Linda Yaccarino, die weer moet zorgen voor een stijgende lijn op Twitter. De nieuwe CEO is gisteren begonnen en heeft de nieuwe plannen met werknemers gedeeld in een email.
De komst van Yaccarino betekent overigens niet dat Musk helemaal de dagelijkse gang van zaken van Twitter achter zich laat. De miljardair zal namelijk de product- en engineering teams blijven overzien.

Populair Nieuws