Deze Steam Deck rivaal krijgt opvallende feature

News
donderdag, 11 januari 2024 om 14:00
steam deck leftf1657875925
Sinds de release van de Steam Deck lijkt bijne elke PC-bouwer een eigen handheld te willen maken. Veel daarvan lijken uiteindelijk erg op de Steam Deck, maar dan met Windows als standaard besturingssysteem. Maar een nieuwe handheld PC doet het net even anders.
De meeste Steam Deck-achtige handhelds gebruiken Windows, terwijl de Steam Deck zelf een eigen besturingssysteem heeft. Dat heeft zo zijn voordelen: compatibiliteit met SteamOS is niet voor alle games gegarandeerd, maar compatibiliteit met Windows meestal wel. Windows is alleen niet ontworpen met handheld PC’s in gedachten, dus er zijn wat nadelen aan het gebruik van dit systeem op een handheld.
Nu heeft Ayaneo een nieuwe handheld PC aangekondigd die, net als de Steam Deck, draait op SteamOS. Hij heet de Ayaneo Next Lite en is een goedkopere en minder krachtige variant van de Next Pro. Het bedrijf spreekt zelf van een budgetvriendelijk apparaat dat de drempel voor handheld PC’s verlaagt.
Het is niet duidelijk wat de Next Lite uiteindelijk gaat kosten, of wanneer hij uitkomt. Ayaneo-producten zijn crowdfunded en dat is voor de Next Lite nog niet rond. Er is dus zelfs een kans dat het doel om de Next Lite uit te brengen niet gehaald wordt.

Wat is het voordeel van SteamOS op Steam Deck

De grote reden om SteamOS te gebruiken op een handheld PC, is dat het in SteamOS mogelijk is om een game open te laten in slaapstand, zoals ook op een console mogelijk is. Zeker op een handheld apparaat is het fijn om een gaming-sessie plotseling te kunnen stoppen en later gewoon door kunt gaan waar je was. Op Windows is dat momenteel niet mogelijk, dus tot dusver is de Steam Deck de enige handheld PC die een dergelijke slaapstand ondersteunt.

Populair Nieuws