Game of Thrones-makers hebben geen minuut van House of the Dragon gezien

News
donderdag, 11 januari 2024 om 14:30
matt smith as prince daemon targaryenf1656440092
David Benioff en D.B. Weiss waren jarenlang de showrunners voor Game of Thrones. Maar de makers hebben nog geen enkele minuut gezien van de spin-off House of the Dragon.
Op een gegeven moment was Game of Thrones zo’n beetje dé mediafranchise waar de wereld om heen draaide. Iedereen was over de serie aan het praten op school, op de werkvloer en op social media. Maar sinds het tegenvallende laatste seizoen is Game of Thrones bijna meteen verdwenen uit de pop culture, in tegenstelling tot andere geprezen series als Breaking Bad en The Office.
Het laatste seizoen viel volgens velen voornamelijk tegen, omdat showrunners D.B. Weiss en David Benioff klaar waren met de serie. Het duo had een aanbod gekregen om een Star Wars-trilogie te maken en wilden Westeros zo snel mogelijk achter zich laten. Dat hebben de makers nu ook laten weten in een interview met The Hollywood Reporter.
Volgens het tweetal was het belangrijk voor hen om de wereld van Game of Thrones achter zich te laten. Zo belangrijk, dat ze helemaal niks hebben gezien van House of the Dragon, de nieuwe spin-off op de serie die in 2022 verscheen op HBO.

Gratis geld geweigerd

Omdat Benioff en Weiss zo belangrijk zijn geweest om Game of Thrones naar het televisiescherm te brengen, heeft het duo een lucratief aanbod gekregen van HBO. In het interview laten de showrunners weten dat ze ‘contractueel gegarandeerd’ producer credits mogen krijgen voor alle Game of Thrones spin-offs die worden gemaakt.
Voor die credits hoeft het duo niks te doen en het levert bovendien een bak geld op door middel van royalty’s. Maar de showrunners hebben het aanbod geweigerd, omdat er ‘niet iets is al gratis geld’ en het met flink wat druk zou komen ‘die het niet waard was’.

Populair Nieuws