Deze nieuwe Netflix feature lost een grote klacht op!

News
donderdag, 01 juli 2021 om 12:30
pexels cottonbro 5081418f1625128205
Op dit moment zijn er talloze Netflix films en series te downloaden voor als je bijvoorbeeld op reis gaat. Toch lukte het destijds niet om een titel te bekijken als je het niet volledig had gedownload, waar veel mensen last van hadden. Nu wordt deze grote Netflix klacht eindelijk opgelost met een nieuwe feature.
In een nieuwe blogpost van Netflix product innovation vice president Keela Robinson is bekend gemaakt dat het voor Android-gebruikers nu mogelijk is om een Netflix film en/of serie te bekijken zodra de download is gestart. Zo is het nu niet meer nodig om een download van een titel helemaal compleet te hebben om het te bekijken. Nu kan je de film en/of serie bekijken ook al is de download nog bezig, waardoor je alles wat gedownload is kan bekijken en niet alles dus volledig gedownload hoeft te zijn. Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld het eerste uur van een film te bekijken zonder de titel volledig gedownload te hebben.
Met deze nieuwe update voor Android-gebruikers is het dus ook mogelijk om een Netflix titel te kijken en tegelijkertijd te downloaden. Als de download opeens stopt, kun je de rest van de film of serie kijken totdat je het eind van de download bereikt. De download gaat verder zodra je weer verbinding hebt gemaakt met het internet.

Gedeeltelijk downloaden nog niet beschikbaar voor iOS

Vice president Keela Robinson heeft in de blogpost aangegeven dat Netflix het voor abonnees altijd makkelijker willen maken om hun favoriete titel te bekijken, los van taal, apparaat, connectie of locatie. Hierdoor heeft het bedrijf gedeeltelijk downloaden geïntroduceerd, dat nu beschikbaar is voor Android-smartphones en tablets. De nieuwe functie voor Netflix wordt in de komende maanden getest voor iOS. Hierdoor kunnen we dus verwachten dat de functie ook snel uitkomt voor iOS-apparaten.