Top 10 E3 2021 games die je nu moet pre-orderen

Article
donderdag, 01 juli 2021 om 13:00
back 4 blood cleaners vs ridden minf1608209621
E3 2021 is officieel alweer voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er meer dan genoeg aankondigingen voorbij kwamen. Sterker nog, de aankondigingen volgden elkaar in hoog tempo op. Tijd om de beste E3 2021 games die je nu al kunt pre-orderen op een rijtje te zetten.

Back 4 Blood

We trappen deze lijst af met Back 4 Blood, de gloednieuwe game van Turtle Rock. De makers achter Left 4 Dead gaan terug naar het genre waarmee ze harten van spelers wisten te veroveren. Een nieuw co-op avontuur waarin je samen met vrienden via co-op zombies aan gort knalt staat dan voor je klaar.
Toch is er naast een singleplayer-avontuur ook nog een tweede optie. Zo kun je namelijk ook multiplayer spelen. Daarin speel je als groot zombiemonster tegen je vrienden of werk je juist met z’n allen samen tegen een monsterlijke zombie. HIerin komt dan ook de kennis van Evolve om de hoek kijken, een game die niet zo goed scoorde maar wel een kleine, vaste spelersgroep had die de isometrische gameplay enorm wist te waarderen.
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685

Battlefield 2042

Van zombies schakelen we over naar het slagveld en dan doelen we natuurlijk die van Battlefield. Dit jaar komt er eindelijk weer een nieuwe titel in de bekende reeks van DICE en daar is nu al een reusachtige hype voor. De eerste trailer van de game wist namelijk een ode te brengen aan fans van eerdere delen, terwijl er ook genoeg vernieuwing lijkt te komen.
Zo pakt DICE een geliefde feature uit Just Cause 4 en gaat extreem weer een grote rol spelen in de game. Tevens wordt dit keer volledig ingezet op de multiplayer en hoef je dus geen singleplayer te verwachten, iets wat niet bij iedereen als gesneden koek naar binnen wordt geschoven. Het prijskaartje van 70 euro voor de next-gen versie lijkt dan ook de grootste controverse te worden voor de titel die je met 128-man het strijdveld laat betreden.
20210610 elden ringf1623354455

Elden Ring

Hoewel Elden Ring officieel niet bij E3 2021 aanwezig was, maar bij Summer Game Fest, kunnen we niet om de nieuwe FromSoftware-game heen. Summer Game Fest was immers toch een soort voorbode voor E3 2021 en daarom tellen we de titel gewoon mee. Sinds 2019 is dit immers één van de meest geanticipeerde titels die er is en dat is eigenlijk best wel logisch.
Het belooft immers de grootste FromSoftware-game ooit te worden. De wereld wordt namelijk relatief open, waarbij er verschillende dungeons zijn die je op de traditionele FromSoftware-manier moet doorkruisen. Eindbazen maken je dan ook het leven zuur en dat met een verhaal dat mede door George R.R. Martin geschreven is.
20021 06 21 far cry 6f1623527365

Far Cry 6

Ook Far Cry 6 kreeg een uitgebreide gameplaydemo tijdens E3 2021 en werd zelfs bij verschillende persconferenties getoond. Toch kunnen we niet anders dan uitkijken naar het volgende deel in de bekroonde first-person shooter open-world game. De titel belooft een revolutie op Yara, een eiland onderdrukt door de roekeloze Anton Castillo, en jij staat aan het hoofd van die revolutie.
Dat doe je uiteraard met knotsgekke wapens, terwijl je links en rechts bosjes vol vijanden overhoop schiet. Uiteraard maak je ook weer genoeg vrienden onderweg en om een beetje verandering van spijs te geven heeft Ubisoft tijdens het verhaal een kleine perspectief-wissel waardoor je ook vanuit third-person het verhaal meemaakt. Of het genoeg is om fans die de eentonigheid zat zijn terug te trekken, valt nog te bezien, maar het explosieve avontuur ziet er wel weer leuk uit.
halo infinite multiplayerf1642348001

Halo Infinite

Van de ene shooter schakelen we over naar de volgende, want ook Halo Infinte werd uitvoerig tijdens E3 2021 getoond. De game staat voor het najaar van 2021 op de planning en liet tijdens E3 eindelijk haar multiplayer zien. Deze ziet er weer verrukkelijk uit, maar dat is niet de enige reden waarom we enthousiast zijn.
Het nieuwe avontuur van Master Chief zelf ziet er namelijk ook tof uit. Deze lijkt op een waardige wijze het verhaal van de Halo-reeks af te sluiten. Vele fans kunnen hier natuurlijk niet op wachten. Nu alleen nog die releasedatum!
2021 06 15 mario party superstarsf1623776165

Mario Party Superstars

Vriend en vijand werd op positieve wijze verrast door Nintendo, want tijdens E3 2021 werd een gloednieuwe Mario Party uit de doeken gedaan. Tenminste, oude minigames worden in een nieuw jasje gestoken in Mario Party Superstars. In totaal worden honderd minigames uit eerdere titels gepakt in combinatie met oude, bekende spelborden.
Dit complete pakket komt uit op de Nintendo Switch en brengt ook nog eens een aantal voordelen met zich mee. Zo zit er standaard online multiplayer in de game en kun je tussentijds gewoon opslaan. Deze gebruiksvriendelijk features zorgen er nu al voor dat velen niet kunnen wachten om de game te spelen.
guardians of the galaxyf1623612095

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Eén van de grootste verrassingen van E3 2021 moet toch wel de aankondiging van Marvel’s Guardians of the Galaxy zijn. Dat de game eraan zat te komen was niet echt een verrassing, maar wel dat de release voor later dit jaar al op de planning staat. Daarnaast doet de game precies wat men van een Marvel-game wil en dat is het brengen van een singleplayer verhaal.
In ons exclusieve interview met de ontwikkelaars gaat Eidos Montreal hier ook enorm op in. Zo staat onder andere de muziek centraal, gezien je in de game als Peter Quill speelt. Je beleeft het avontuur vanuit zijn oogpunt en als leider van de Guardians betekent dat ook dat je veel keuzes moet maken die het avontuur beïnvloeden!
2021 06 15 metroid dread logof1623774026

Metroid Dread

Ook Metroid Dread wist velen te verbazen, want na 19 jaar komt er eindelijk weer een gloednieuwe 2D Metroid game uit. Sterker nog, de game verschijnt dit najaar nog en draagt ook nog eens de naam van de game waarvan men mid-2000 dacht dat die uit zou komen. De game moet het verhaal van Samus afsluiten dat ooit bij de allereerste game begon uit 1986.
Deze titel is dan ook een direct vervolg op Metroid Fusion, de 2002-game voor de Game Boy Advance. Natuurlijk komt deze game alleen wel uit voor de Nintendo Switch. Tevens is MercurySteam verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de studio die ook de 2017-remake Metroid: Samus Returns uitbracht. De verwachtingen voor de game zijn dan ook erg hoog!
borderlands spin off tiny tinas wonderlandsf1623348515

Tiny Tina’s Wonderlands

Niet alleen Elden Ring werd tijdens Summer Game Fest uit de doeken gedaan, want voor Tiny Tina’s Wonderland geldt precies hetzelfde. De game werd als eerste onthuld op de donderdagavond, maar is zeker één van de beste E3 2021 games om een oogje op te houden. De game komt namelijk begin volgend jaar uit en belooft een toffe twist aan de Borderlands-gameplay te geven.
De game is namelijk een spiritueel vervolg op de Tiny Tina DLC uit Borderlands 2. Dat betekent dat de knotsgekke Tina weer de controle heeft over het verhaal, want de pittige tante is nog steeds verkocht op Dungeons & Dragons. Verwacht dan ook een goede dosis fantasie en bizarre locaties, terwijl wapens en magie je om de oren vliegen!
2021 06 15 breath of the wild 2 e3 trailerf1623775981

The Legend of Zelda Breath of the Wild 2

Uiteraard sluiten we af met de game die E3 2021 afsloot. Natuurlijk is het The Legend of Zelda Breath of the Wild 2. Hoewel de game officieel nog geen titel heeft, blijven we het vervolg op Breath of the Wild nog maar even het tweede deel noemen. De game is namelijk wel daadwerkelijk een vervolg op de 2017-game.
De game speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen van Breath of the Wild af en dat zie je direct aan de wereld. Nintendo toonde de eerste gameplay van het vervolg en die lijkt naast Hyrule ook een avontuur in de lucht voor te schotelen. Een releasedatum is er nog niet, maar wel is de game al beschikbaar voor pre-order.

Populair Nieuws