Wie wordt de nieuwe 'hoofdrolspeler' in Drive to Survive?

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 9:30
f1 drive to survive daniel ricciardof1676967637
Dit jaar moet de Formule 1 het doen zonder Daniel Ricciardo op de baan en dat betekent dat hij volgend seizoen ook niet in Drive to Survive zit. Maar wie wordt nu de nieuwe ‘hoofdrolspeler’ in de Netflix-serie?
Het is geen geheim dat Daniel Ricciardo een belangrijke rol vertolkt in Drive to Survive. De carrière van de Australiër wordt al sinds het eerste seizoen breed uitgemeten, toen hij halverwege het jaar de beslissing maakte om van Red Bull Racing naar het team van Renault te gaan. Met zijn brede lach, charisma en humor heeft hij bovendien veel nieuwe F1-fans aangetrokken via Drive to Survive.
Sterker nog, zonder Ricciardo zou de serie nooit hebben bestaan. Dat zegt producent Paul Martin in gesprek met The New York Post. De Australiër was de eerste coureur die het Drive to Survive-team heeft gesproken en ook de eerste die zijn thuis heeft opengesteld.
Vanaf volgend seizoen moet de show het alleen stellen zonder Ricciardo. De F1-coureur zit dit jaar namelijk zonder stoeltje, ondanks dat hij nog wel een plekje heeft weten te vinden als reservecoureur bij Red Bull. Martin denkt al een vervanger op het oog te hebben als nieuwe ‘hoofdrolspeler’ in Drive to Survive.

“Voor mij heeft Gasly ook altijd die rol vervuld. De show heeft een ongelofelijke reis met Pierre meegemaakt en ik voel mij emotioneel verbonden met hem. We hebben hem door diepe dalen zien gaan, van zijn demotie bij Red Bull en de dood van Anthoine. He is gegroeid op het scherm als coureur en als persoon, dus ik denk dat hij het gat echt kan opvullen wanneer Daniel vertrekt.”

Een nieuw thuis voor Gasly

De Fransman gaat sowieso een spannend seizoen tegemoet. Red Bull Racing heeft vorig jaar Gasly de kans gegeven om van team te wisselen. De 27-jarige coureur zal daarom dit seizoen uitkomen voor Alpine, samen met landgenoot Esteban Ocon. Het lijkt een flinke stap omhoog, aangezien Alpine vorig jaar eindigde als vierde team.
Voordat het tijd is voor het nieuwe Formule 1-seizoen, kunnen we eerst genieten van seizoen 5 van Drive to Survive. Die gaat op 24 februari van start.

Populair Nieuws