Iconisch tv ‘kostuum’ wordt geveild

News
dinsdag, 14 februari 2023 om 15:30
breaking bad bryan cranstonf1577454439
In sommige films en series is de kleding van de hoofdpersonen genoeg om meteen te weten om te weten uit welk werk het komt. Dat is vaak het geval voor bijvoorbeeld sci-fi en fantasy, maar sommige meer realistische series weten ook raad met iconische kleding. Een bekend kledingstuk uit Breaking Bad wordt binnenkort geveild.
Over iets minder dan twee weken eindigt een veiling van de onderbroek van Walter White uit Breaking Bad. Het kostuum, als je het zo kunt noemen, is zonder twijfel iconisch: meteen in de pilot van de serie stond Walter al in zijn onderbroek en een groen overhemd middenin de woestijn. Gedurende de serie waren veel identieke onderbroeken te zien.
Daarvan wordt er nu één geveild via PropstoreAuction. Naar schatting moest hij tussen de 2500 en 5000 dollar opleveren, maar het hoogste bod staat met meer dan een week te gaan al op 4000 dollar. Wie mee wil bieden moet dus goed in de slappe was zitten.

Is de onderbroek gedragen in Breaking Bad?

Overigens gaat het niet om een exemplaar dat tijdens de serie daadwerkelijk gedragen is door acteur Bryan Cranston. Deze specifieke onderbroek is een kastexemplaar, dat gebruikt werd om de kast van Walter White op te vullen wanneer deze in beeld kwam. Voor de hygiëne is dat misschien maar goed ook.
Bieden op de onderbroek kan nog tot maandag 27 februari, 18.00 Nederlandse tijd. De veiling wordt alleen wel met vijf minuten verlengd als er in de laatste minuut nog wordt geboden. De hoogste bieder kan zich trotse eigenaar van een iconisch stukje tv noemen.