Update - Deze iPhone mag in Frankrijk niet verkocht worden

News
vrijdag, 15 september 2023 om 16:30
apple 132960
De iPhone 15 is net aangekondigd, maar upgraden hoeft natuurlijk alleen als je ontevreden bent over je oude iPhone. Er is alleen tenminste één model dat volgens een Franse waakhond maar beter niet meer gebruikt kan worden. De iPhone 12 mag niet meer in Frankrijk verkocht worden zonder aanpassingen.

Update - Apple komt met speciale update voor Frankrijk

Apple wil graag de iPhone 12 in Frankrijk blijven verkopen. Het techbedrijf komt daarom met een speciale update voor gebruikers in Frankrijk, om te voldoen aan het protocol van de regulatoren. Dat heeft een woordvoerder van Apple laten weten aan Reuters.
Origineel bericht:
Volgens de ANFR, een Franse waakhond die over radiofrequenties gaat, geeft de iPhone 12 teveel elektromagnetische straling af. Hij zou een limiet overschrijden van de maximale straling die een menselijk lichaam mag absorberen. Apple mag de iPhone 12 daarom niet meer verkopen in Frankrijk.
Dat mag weer wel als Apple het probleem op kan lossen. Als dat niet lukt via een software-update, wil de ANFR dat de iPhone 12 wordt terggeroepen. Als er wel een update komt, kan de iPhone 12 goedkeuring krijgen van de ANFR. De waakhond geeft zijn bevindingen over de telefoon door aan andere waakhonden.
Apple laat aan de BBC weten het niet eens te zijn met de beslissing van de ANFR. De iPhone 12 houdt zich aan alle relevante regels, zo meent het bedrijf. Ook volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is er niets aan de hand: het soort elektromagnetische velden dat bestaat rondom mobiele telefoons is niet schadelijk voor mensen.

Release iPhone 15 komt eraan

Apple heeft eindelijk de iPhone 15 onthuld. Zoals veel geruchten al beweerden stapt de nieuwe telefoon over van Lightning naar USB-C voor opladers. De nieuwe telefoon verschijnt op 22 september en is nu al te bestellen.
Dit bericht is bijgewerkt op 15 september 2023.