Daniel Ricciardo keert voorlopig niet terug bij AlphaTauri

News
vrijdag, 15 september 2023 om 17:00
daniel ricciardo gp singapore 2023f1694786281
Daniel Ricciardo is weer in de paddock voor de GP van Singapore. Maar de Australiër stapt voorlopig even niet in de auto van AlphaTauri volgens de CEO.
Het ontslag van Nyck de Vries had de grote terugkeer moeten betekenen voor Daniel Ricciardo. Maar na twee races voor AlphaTauri, had de Australiër een ogenschijnlijk onschuldige crash op Circuit Zandvoort, toen hij de al gecrashte Oscar Piastri moest ontwijken. Het resultaat was een gebroken hand, met zeven fracturen.
Als vervanger is nu de hulp ingeroepen van Liam Lawson, die ook voor de GP van Singapore zal rijden voor AlphaTauri, ondanks dat Ricciardo dit weekend terug is in de paddock. De hand van de coureur is nog niet genoeg hersteld en hij zal voornamelijk samenwerken met zijn engineers.
Volgens Peter Bayer, de nieuwe CEO van AlphaTauri, gaat Ricciardo na dit weekend naar Australië toe, waar hij fysiotherapie krijgt. Er wordt dan ook geëvalueerd wanneer hij weer kan terugkeren in de auto. Dat zal volgens Bayer ‘zeker niet’ voor de GP van Qatar zijn, zo laat hij weten in gesprek met Sky Sports Germany.

Grote vraag voor 2024

De blessure van Ricciardo heeft bij AlphaTauri wel voor één groot vraagstuk gezorgd. Wie gaat er volgend jaar namelijk voor het team rijden? Tsunoda zit nu al drie jaar bij AlphaTauri en zijn zitje leek zeker, maar Lawson heeft in zijn eerste twee races meteen al een goede indruk achtergelaten.
Daarnaast is Ricciardo ook duidelijk een favoriet bij de leiding van Red Bull. Bayer heeft daarnaast aangegeven dat hij het liefst een ervaren coureur wil hebben bij het team naast een jonge coureur.

Populair Nieuws