Apple Watch Series 9 onthuld tijdens Apple Event

News
woensdag, 13 september 2023 om 10:00
Het nieuwste Apple Event stond vooral in het teken van de iPhone 15, maar er is nog meer onthuld. Zo was er aandacht voor de nieuwe Apple Watch Series 9. Deze lanceert tegelijk met de iPhone 15 en kent enkele nieuwe features.
De nieuwe Apple Watch Series 9 draait op een nieuwe chip, die een aantal nieuwe feature mogelijk maakt. Zo is de maximale helderheid van het scherm verdubbeld tot een maximum van 2000 nits en is er een nieuw “tik-dubbel” gebaar. Door de duim en wijsvinger van de hand waaraan je je Watch draagt twee keer tegen elkaar te tikken kun je veel functies van het horloge bedienen.
Een ander voordeel van de nieuwe chip is dat Siri nu gedeeltelijk op de Apple Watch zelf werkt. Als er geen internet nodig is voor je vraag aan Siri, werkt de assistent nu helemaal op de Apple Watch. Zo kan ze een workout regelen of details over je gezondheid ophalen, zoals het aantal uren dat je de vorige nacht hebt geslapen.
Fietsers zullen ook blij zijn met de Apple Watch Series 9. Het horloge kan namelijk verbonden worden met meters op je fiets, zoals een snelheidsmeter. Zo is de data over een fietsworkout nog vollediger.

Wat zijn de prijs en releasedatum van de Apple Watch Series 9?

Je kunt de nieuwe Apple Watch nu bestellen vanaf 449 euro, in een variant van 41 mm of 45 mm. De release is gelijktijdig met de iPhone 15, dus op 22 september. Er zijn ook een nieuwe Apple Watch SE en een Apple Watch Ultra 2 aangekondigd. De SE heeft minder features maar is goedkoper, terwijl de Ultra 2 juist extra stevig is en hier en daar beter dan de Series 9, bijvoorbeeld met een nog hogere helderheid.