‘Details volgende Tomb Raider game gelekt’

News
maandag, 01 augustus 2022 om 17:13
tomb raiderf1671180677
Er is de laatste tijd veel gaande rondom Tomb Raider. De reeks vierde vorig jaar een jubileum en daar hoort ook een nieuwe game bij. Nu lijken er details gelekt over deze game.
Eerder dit jaar werd bekend dat Crystal Dynamics werkt aan een nieuwe Tomb Raider game. Hoewel er officieel weinig bekend is over deze game, lijkt er het één en ander uitgelekt te zijn door de Sacred Symbols podcast (via VGC). Er zou namelijk een flinke hoeveelheid van het script gelekt zijn.
Dit script wordt gebruikt om acteurs voor de game te casten. Voor Lara Croft zou men op zoek zijn naar een “authentiek Britse” actrice in de dertig. De game, die de codenaam Jawbreaker zou dragen, presenteert dan ook een ervaren versie van de bekende avonturier.
Deze oudere Lara wordt niet meer geplaagd door haar familiegeschiedenis en staat aan de top als het om Tomb Raiders gaat. Maar een nieuwe dreiging lijkt ze niet alleen aan te kunnen. Het script suggereert dat ze daarom leider wordt van een team van Tomb Raiders. Er zijn dan ook meerdere personages betrokken bij de gameplay.
tomb raiderf1631617713

Wanneer verschijnt de nieuwe Tomb Raider?

Het zal moeten blijken of er iets waar is van het bovenstaande. Het lijkt wel te kunnen kloppen met de eerder uitgesproken ambitie om de reboot en de originele games samen te brengen met een nieuwe titel. Het is nog onbekend wanneer de nieuwe game moet verschijnen, maar het is wel bekend dat hij wordt gemaakt in Unreal Engine 5.