Bizarre Destiny 2 bug maakt boss fights en PvP een eitje

News
maandag, 18 september 2023 om 13:30
destiny 2 pvpf1622129778
Boss fights die voorheen een grote uitdaging waren, zijn nu ineens een eitje in Destiny 2. Dat komt door een bizarre bug met het craften van wapens.
In Destiny 2 kunnen spelers hun wapens craften en met Reshape kunnen ze vervolgens nieuwe perks aan een wapen toevoegen. Een mooi idee, maar door een bug is het crafting-systeem nu de oorzaak van een enorme onbalans in de game. Spelers kunnen namelijk de eigenschappen van twee wapens van elkaar combineren, die eigenlijk niet gecombineerd horen te worden.
Door de bug kunnen daardoor nu Auto Rifles gecombineerd worden met een agressive shotgun frame, waardoor er tienduizend kogels per minuut worden afgevuurd. Of wat te denken van een Grenade Launcher met de snelheid en capaciteit van een Machine Gun?
Door de bugs worden boss fights nu een eitje, zelfs met de Trials of Osiris. De activiteit was afgelopen weekend live en wordt gezien als één van de meest uitdagende PvE-activiteiten. Maar ook in PvP zorgt de bug voor problemen, waarbij spelers in een flits worden weggevaagd door hun tegenstanders.

Komt er een oplossing voor de bug?

Het is Bungie niet ontgaan dat het crafting-systeem momenteel voor chaos zorgt in Destiny 2. De ontwikkelaar heeft dan ook afgelopen weekend doorgewerkt om een oplossing te vinden. Initieel werd aangekondigd dat het meteen niet meer mogelijk zou zijn om crafted wapens te gebruiken, maar naar verluidt is dat plan niet doorgegaan.
Volgens de ontwikkelaar is het een lastig probleem, omdat het doel is om de ‘illegale’ crafted wapens te verwijderen, maar ondertussen wil het team niet de investering voor ‘legale’ wapens wegnemen. Spelers hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken, want er zal niemand geband worden voor het gebruiken van de veel te sterke wapens.