Max Verstappen heeft uniek doel voor ogen in Qatar

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 11:30
max verstappen gp japan 2023 trofeef1696410225
Aankomend weekend heeft Max Verstappen een uniek doel voor ogen. Hij wil namelijk als wereldkampioen gekroond worden in de sprintrace.
Anderhalve week geleden werd Red Bull Racing gekroond tot de constructeurskampioen van 2023, met het grootste aandeel daarin van Max Verstappen. De Nederlander staat momenteel namelijk precies op 400 punten in het kampioenschap, gevolgd door Sergio Perez op de tweede plaats met 223 punten.
Door het grote verschil in punten heeft Verstappen de mogelijkheid om in Qatar wereldkampioen te worden. Er is zelfs een grote kans dat de Nederlander een unicum pakt en gekroond wordt tot kampioen van 2023 in de sprintrace op zondag. Dat is dan ook precies het doel wat Verstappen voor ogen heeft, zo laat hij weten in een preview van Red Bull Racing.

“Het circuit daar is echt leuk om op te rijden, al wordt het voor ons allemaal een zwaar weekend omdat het er zo heet is. De temperaturen maken het zeker interessant. Het kampioenschap kan ook worden gewonnen tijdens de Sprint op zaterdag, dus dat is ons hoofddoel. Hopelijk wordt het een weekend om nooit te vergeten!”

Hoe kan Verstappen kampioen worden?

Dat de Nederlander een grote kans heeft om zaterdag kampioen te worden is nogal een understatement. Aangezien het verschil tussen Perez en Verstappen momenteel 177 punten bedraagt en er in totaal nog 180 punten te behalen zijn in het seizoen, heeft Verstappen genoeg aan drie punten op zaterdag. Dat betekent dat hij genoeg heeft aan de zesde plaats in de sprintrace.
Als Verstappen niet in die posities terecht weet te komen, dan heeft hij alsnog de kans om kampioen te worden. Als Perez namelijk meer dan drie punten verspeelt, bijvoorbeeld door als vierde te eindigen in de sprintrace, dan kan hij ook niet meer in theorie kampioen worden en gaat de titel naar zijn teamgenoot.

Populair Nieuws

Laatste Reacties