Activision heeft Call of Duty games nu al gepland staan tot en met 2027

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 12:30
call of duty modern warfare 3 campaignf1694768235
De planning van de Call of Duty-franchise lijkt de laatste tijd een beetje rommelig te zijn. Maar volgens een topman bij Activision staan de Call of Duty games nu al uitgelijnd tot en met 2027.
Elk jaar doen de nieuwe Call of Duty games het weer enorm goed. Het is dan ook niet zo vreemd dat Microsoft 69 miljard dollar over heeft om Activision Blizzard over te nemen. En de uitgever houdt dan ook strak de teugels in handen als het gaat om de populaire franchise.
Volgens Rob Kostich, de president van Activision, wordt er dan ook ver van tevoren gepland met de Call of Duty-franchise. Dat heeft hij laten weten in een interview met Gamesbeat.

“We zitten constant in onze planningsfase, onze langetermijnplanningsfase. Op dit moment hebben we Call of Duty games gepland tot en met 2027 voor de dingen waar we aan werken.”

Opvallende chaos de laatste jaren

Dat er een goede planning aan vooraf gaat is ook nodig met de structuur waar Activision mee werkt. Er zijn namelijk meerdere studio’s verantwoordelijk voor de verschillende games en dan zijn er ook nog ondersteunende studio’s. In totaal werken er maar liefst 3000 ontwikkelaars aan Call of Duty momenteel.
Ondanks die werkkracht kan het af en toe toch bijna misgaan. Zo stond eigenlijk een Call of Duty van Sledgehammer Games gepland voor 2022, maar zijn die taken overgenomen door Infinity Ward. En de game die Sledgehammer dit jaar aflevert, Call of Duty Modern Warfare 3, was origineel gepland als een uitbreiding.

Populair Nieuws

Laatste Reacties