De tofste DOOM Eternal wapens uitgelicht!

  De demonen uit de hel zijn terug, maar gelukkig is de Doomslayer ook weer van de partij. Jij stapt in zijn laarzen om al het demonische gespuis terug naar de onderwereld te knallen en krijgt daarbij de nodige toffe gadgets. Welke dat zijn lees je in deze special waarin de tofste DOOM Eternal wapens worden uitgelicht.

  Shotgun

  Zoals in onze review al kort werd benoemd, zijn de tijden van pistolen met ongelimiteerde hoeveelheid kogels voorbij. In de files van DOOM Eternal is het wapen nog terug te vinden, maar ontbreekt het in het spel zelf. In plaats daarvan is de oude shotgun je beste (eerste) vriend geworden.

  Net als in de voorgaande game is de shotgun het standaard broodje kaas voor de Doomslayer: van dichtbij veel schade toebrengen en vanaf een afstand gebruikmaken van de aanpassingen die je kan doen. Een granaat afschieten (recht in de mond van een Cacodemon) komt vanaf de eerste levels goed van pas en ook de andere modificatie is zeer nuttig te noemen: volledig automatisch shotgun-shells uitspugen!

  Super Shotgun

  Waar de shotgun die hierboven staat genoemd gedurende de hele game een nut dient (vanwege het granaat-element bij Cacodemons), krijg je op den duur een andere goede vriend terug: de super shotgun. Zoals de naam al doet vermoeden is dit het stoerdere en oudere broertje van de normale shotgun en wordt het dé gun die je gebruikt voor alles wat dichtbij is.

  In DOOM Eternal krijgt de super shotgun een ketting (met haak) mee, die in geüpgradete vorm nog in de fik staat ook. Aangezien in beweging blijven in DOOM Eternal echt genoodzaakt is om in leven te blijven, vlieg je (nadat je er wat tijd in hebt gestopt) tussen vijanden heen en weer en schiet je alles tot een bloederige pulp. Zoals de Doomslayer het hoort te doen!

  BFG 10k (en 9000)

  Aan het einde van de vorige DOOM ontving je het tofste wapen uit het arsenaal van de Doomslayer tot dan toe: de BFG9000. Waar staan die letter voor? Laten we zeggen dat de bijnaam een behoorlijk accurate omschrijving van het wapen is…

  In DOOM Eternal zal je zien dat de 9000-versie ook nog een groter (en stoerder) broertje heeft, in de vorm van de BFG 10k. Vastgezet op een platform dient het tot dan toe eigenlijk geen praktisch nut voor de verdedigers van de aarde: om de halve minuut één keer kunnen schieten op een demon schiet niet heel hard op. Nee, de Doomslayer weet wel wat je met wapens moet doen!

  Je richt het op mars (want tja, je moet toch op een manier in de kern van de planeet geraken) en knalt er een gat in. Aangezien het platform van het wapen vervolgens de lucht in gaat, neem je de krachtbron van het wapen netjes mee: de BFG9000 is weer in jouw bezit!

  De Crucible

  Vijanden die de Doomslayer een kopje kleiner willen maken met zwaarden en andere scherpe voorwerpen, die zijn er genoeg in DOOM Eternal. Pas later in de game krijg je de kans om op gelijke hoogte te komen als je jouw Crucible terugpakt waarmee jouw legende ooit als Slayer begon.

  De Crucible geeft jou de mogelijkheid om nagenoeg elke vijand in één mep naar de hel te sturen, met hier en daar een paar uitzonderingen (een Marauder verslaan zou anders wel heel makkelijk worden). Logischerwijs is ammo schaars (net als met de BFG), waardoor het ook hier noodzakelijk is om het wapen alleen te gebruiken op de grootste demonen die je tegenkomt.

  Unmakyr

  Een wapen dat in de rangorde ná de BFG9000 komt moet wél heel goed zijn: de Unmaker was het zeker in DOOM 64. Logisch, als je kijkt naar de schade die het ding aanrichtte! Denk aan een BFG maar in plaats van één grote bal die alles op z'n pad vernietigt, maar dan verdeeld in dertig kleine versies die afgevuurd kunnen worden!

  Voordat je in DOOM Eternal aan de slag kan met dit fenomenale wapen, zal je wel eerst moeten bewijzen dat je het waard bent. Zes Empyrean Keys liggen verstopt door de levels van het spel en elke sleutel opent een behoorlijk pittig gevecht met vijanden die je al bent tegengekomen (zelfs als eindbazen) of nog tegen moet komen. Makkelijk is het zeker niet, maar goed: de beloning voor het doorstaan van de test is het dubbel en dwars waard!

  DOOM Eternal

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.