Dit is waarom de Xbox Series X controller nog steeds batterijen gebruikt

News
donderdag, 02 april 2020 om 8:30
xgn google image
Het is een langlopende discussie onder fans van zowel Xbox als PlayStation. Is het nu handig of niet om een controller te hebben met batterijen in plaats van een accu? Microsoft heeft daar zo haar eigen visie op en houdt vast aan een controller met batterijen. Aan Digital Foundry is uitgelegd waarom, zo meldt Eurogamer.
Met de lancering van de nieuwe generatie consoles in aantocht worden zowel Sony als Microsoft steeds loslippiger over hun nieuwe consoles. Tot nu toe is Microsoft een stuk opener over de Xbox Series X. Zo weten we al welke specificaties de console gaat krijgen en kregen we het design van de console voorgeschoteld.
In de luwte van al die onthullingen heeft Microsoft ook bekend gemaakt dat de controller die bij de console geleverd gaat worden meer een evolutie is dan een radicale afwijking van voorgaande controllers. Waarom iets aanpassen als het goed werkt, is de gedachte. Maar er is nog iets waar Microsoft aan vast houdt en dat verbaast veel mensen. De nieuwe controller krijgt, net als zijn voorgangers, reguliere batterijen in plaats van een accu. Microsoft heeft in een interview met Digital Foundry toegelicht waarom die keuze gemaakt is.

Twee tegengestelde kampen

Ronald lijkt hier een goed punt te hebben. Ook op de redactie van XGN zijn de meningen verdeeld. De een zweert bij batterijen, aangezien daarmee de controller lang mee kan gaan, simpelweg door nieuwe batterijen te kopen als de oude versleten zijn, de ander kiest voor het gemak van een oplaadbare accu. Nadeel van deze keuze is wel, dat voor accu-liefhebbers de prijs van de controller een stuk hoger wordt omdat de accu-pack, net als bij de huidige generatie, een losse aankoop is.
Een ding staat vast: hoe radicaal anders de nieuwe generatie Xbox console ook is, de controller gaat vertrouwd aanvoelen.

Populair Nieuws