Activision pakt Call of Duty Warzone cheaters keihard aan

  Vrijwel elke online game heeft last van valsspelers. Call of Duty Warzone is daar helaas geen uitzondering op. Activision heeft laten weten dat er keihard opgetreden wordt tegen cheaters. Er zijn inmiddels al zo'n 50.000 valsspelers betrapt en geband.

  Je kent dat wel, zit je in een online match, maakt de tegenstander de ene na de andere onmogelijke kill, terwijl hij zelf onkwetsbaar lijkt te zijn. Natuurlijk, er zijn natuurtalenten die op eigen kracht en kunde de top weten te halen en alle concurrentie uit kunnen schakelen, maar niet iedereen is zo begaafd. En dan blijken er altijd lieden te zijn die maar wat graag gebruik maken van hulpmiddeltjes om een voordeel te krijgen. Aimbots zijn hier een bekend voorbeeld van.

  Helaas zijn ook in Call of Duty Warzone cheaters actief. Activision heeft in een blogpost aangegeven met harde hand op te treden tegen cheaters. Zo heeft de ontwikkelaar programma's draaien die zowel cheaters als aanbieders van cheats traceren. Ook monitort ze de data van het spel 24/7 op zoek naar nieuw gebruikte cheats.

  In-game rapportages zijn belangrijk voor Activision

  Een belangrijke bron van informatie zijn de in-game rapporten als iemand een andere gamer verdenkt van cheaten. Dergelijke rapportages worden gebruikt om te analyseren of iemand daadwerkelijk over de schreef gegaan is. Als dat zo is, wordt direct daarna een ban uitgedeeld.

  Aangezien deze in-game rapportages zo belangrijk zijn, wordt hard gewerkt om deze nog makkelijker en toegankelijker te maken. Binnenkort kan je dus een nog eenvoudiger manier verwachten om verdachte tegenspelers te rapporteren.

  Cheaters zullen hiermee niet 100% uitgesloten worden, maar elke gevonden valsspeler maakt het spelen voor de rest een stuk prettiger.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.