De releasedatum van de PS5 is 19 november, prijs ook bekend (update)

  Dit artikel is geschreven toen de prijs en releasedatum van de PlayStation 5 nog niet bekend waren. Inmiddels heeft Sony alle details vrijgegeven.

  Alle nieuwe relevantie PS5-informatie

  De PlayStation 5 prijs en releasedatum zijn recentelijk uit de doeken gedaan door Sony. De releasedatum van de PS5 ligt op 19 november, een paar dagen na de nieuwe spelcomputer van Microsoft, de Xbox Series X.

  Helaas geldt dat de PlayStation 5 momenteel niet meer te pre-orderen is, alle exemplaren zijn voor alsnog uitverkocht. Sony komt met twee modellen op de markt: de PlayStation 5 Disk Edition (499.99 euro) en de All Digital Edition (399.99 euro). De naam verraadt het verschil al van honderd euro. De een kan discs afspelen (waaronder ook PS4-games) en de ander alleen digitale downloads.

  Eind vorige week konden de eerste PlayStation 5's besteld worden, maar dit werd complete chaos. Binnen no time waren alle exemplaren uitverkocht bij alle winkels, waaronder bol.com, Media Markt, Wehkamp en nog veel meer. Sony heeft inmiddels excuses aangeboden voor deze chaos én laten weten dat er meer PS5-voorraad onderweg is.

  --------------------------------------------------------------------------

  Alles wat hieronder staat is oud nieuws

  Volgens Amazon France gaat de PS5 releasedatum op 20 november 2020 plaatsvinden. De nieuwe console gaat daarnaast voor 499 euro over de toonbank. Amazon en Sony hebben nog niet gereageerd op het lek. Tot een officiële reactie volgt, raden we aan om alles toch met een korreltje zout te nemen.

  Check hier snel hoe je nu alvast een PS5 kunt kopen!

  Vorige week lekte op Amazon ook een scala aan producten die aan de PS5 gerelateerd waren. Achteraf bleek het hier om een fout in het systeem te gaan volgens Amazon. Sony daarentegen hield zich stil en kondigde een dag later een scala aan games voor de PS5 aan. Een releasedatum en prijs werden niet gegeven.

  Wel kondigde Sony het design van de PlayStation 5 aan en werd bekendgemaakt dat er een Digital Edition van de PlayStation 5 op de markt zou komen. Ook voor deze editie werd geen prijs of releasedatum bekendgemaakt. Het volledige overzicht van wat er tijdens de PS5 reveal werd onthuld, kun je hier vinden.

  Bekijk hierboven de tweet!

  Toch is het mogelijk dat ook de prijs voor de Digital Edition van de PS5 is onthuld. Op Twitter zou Target deze namelijk al hebben gelekt en gaat de digitale variant 400 dollar kosten (wat waarschijnlijk 400 euro wordt in Europa). Het zou om een 2TB-editie van de console gaan.

  Update

  Volgens een nieuw bericht gaan we op 22 augustus meer horen over de prijs en de release van de PlayStation 5. Zo liet Tom Philips, een journalist van Eurogamer, weten. Het hele bericht kun je hier teruglezen.

  Dit artikel is op 21 september 2020 voor het laatst bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.