Stap voor stap: alle PS5 reveal event aankondigingen en PlayStation 5 details

  Het PS5 reveal event heeft vandaag officieel plaatsgevonden en bracht een scala aan nieuwe informatie met zich mee. Wat is er allemaal precies aangekondigd? Wij zetten alles stap voor stap voor je op een rij.

  PS5 design onthuld

  Laten we maar beginnen met het hoogtepunt van de avond, namelijk het design van de PlayStation 5. De PlayStation 5 heeft een bijna buitenaardse uitstraling en doet je bijna denken aan een router. De twee kleuren die ook op de nieuwe controller te zien zijn, worden hierbij overgenomen wat samenkomt in een controversieel design.

  Reacties van fans in de eerste uren na de onthulling variëren sterk. Waar sommigen het een gedurft design vinden, noemen anderen het een spuuglelijke PlayStation 5. Toch had Sony nog een verrassing bij de onthulling van de PlayStation 5 die niemand aan zag komen.

  PlayStation 5 Digital Edition aangekondigd

  Sony eindigde de avond met de aankondiging van een tweede PlayStation 5 console. Naast een reguliere variant komt er ook een disclose editie op de markt. Deze kan, zoals je al vermoed, geen discs afspelen en is dus volledig digitaal. Hoewel geen prijzen bekend zijn gemaakt, lijkt het een geniale zet te zijn doordat Sony hierdoor mogelijk met twee verschillende prijzen op de markt komt voor de PS5 consoles.

  Naast de tweede PlayStation 5 werden er ook allerlei PS5 accessoires onthuld, waaronder een nieuwe HD camera, een headset en een charging dock voor je DualSense controllers. Wederom werden er geen prijzen bekendgemaakt. Releasedata bleven ook uit, wat ons doet vermoeden dat een tweede reveal event op de planning staat.

  Marvel’s Spider-Man Miles Morales bekendgemaakt

  Waar velen dachten dat het een gloednieuwe titel van Insomniac Games betreft die het vervolg op Marvel’s Spider-Man uit 2018 zou zijn, is Spider-Man Miles Morales een nieuwe DLC met Miles Morales in de hoofdrol. Door de nieuwe SSD van Sony zullen laadtijden de ervaring niet meer plagen, terwijl je de open wereld van New York City verkent.

  Tegenover The Telegraph heeft Simon Rutter, Vice President van Sony European Business, het volgende gezegd:

  "I guess you could call it an expansion and an enhancement to the previous game. There’s a substantial Miles Morales component – which is the expansion element – but also within the game as well there’s been major enhancements to the game and the game engine, obviously deploying some of the major PlayStation 5 technology and features.”

  Miles leert in de uitbreiding zijn krachten ontdekken, waaronder een aantal nieuwe aanvallen die Peter Parken nooit heeft gehad. Een releasedatum werd niet gegeven, maar de periode wel. Holiday 2020 werd door Sony gezegd, wat tevens de release window van de PS5 is.

  Gran Turismo 7 komt eraan

  De volgende game van Sony die op de PlayStation 5 verschijnt is Gran Turismo 7. De racetitel is terug van weggeweest en brengt betere graphics dan ooit te voren met zich mee. Met klassieke racewagens en de terugkeer van de GT Simulation Mode moet het zevende deel een viering worden van de racereeks.

  De simulaties in GT 7 moeten realistischer worden dan ooit tevoren dankzij de nieuwe PS5 features. Zo zou 3D Audio de game nog vele malen realistischer moeten maken en geeft de haptic feedback je nog meer grip over de wagen. Een releasedatum werd niet gegeven.

  Een nieuw avontuur in Ratchet & Clank: Rift Apart

  Een nieuwe avontuur met Ratchet & Clank is de volgende titel die Sony toonde tijdens het PS5 reveal event. Dit intergalactische avontuur is ontworpen met de PS5 in gedachten en zal dan ook aanpassingen zien in de gamedesign. Het verhaal lijkt te draaien om verschillende dimensies waar je doorheen kunt reizen.

  De trailer eindigde met de introductie van een Ratchet look-a-like. Wie deze bekende doch mysterieuze figuur is, moet nog blijken. Een releasedatum is tevens nog onduidelijk.

  Square Enix toont Project Athia

  Na Ratchet and Clank was het de beurt aan Square Enix om de stoomtrein door te laten razen. Een gloednieuwe IP werd getoond van Luminous Productions, de studio achter Final Fantasy XV. Deze nieuwe titel wil een gedetailleerde en wonderschone wereld voorschotelen die alleen op de PS5 mogelijk is. Welk resultaat dat oplevert is nog maar de vraag, want een releasedatum werd niet gegeven.

  Stray laat je spelen als een kat

  In een afgesloten, futuristische stad ga je op stap met een zwerfkat die zich een weg moet banen door de levenloze omgevingen. Wanneer de kater een levende drone tegenkomt en vrienden wordt, besluit de kat om een thuis te zoeken in de stad. De game komt van Annapurna Interactive en staat op de planning voor 2021.

  Een nieuwe Housemarque game onthuld

  Resogun ontwikkelaar Housemarque was ook van de partij bij de Sony PS5 reveal. De studio toonde een nieuwe game, genaamd Returnal. De game mixt actie met roguelike gameplay. De third-person shooter laat je het opnemen tegen een levende, vijandige planeet die bij iedere dood compleet veranderd. De game komt uit op de PlayStation 5, maar heeft nog geen releasedatum.

  Sackboy A Big Adventure is de terugkeer van een mascotte

  Op de PlayStation 5 keert ook Sackboy terug met een nieuwe game. Dit keer geen LittleBigPlanet, maar een eigen avontuur van Sackboy. In deze 3D-platformer ga je alleen of met een groep vrienden op avontuur in een chaotische platformer. De releasedatum voor de game werd niet gegeven, maar wel werd onthuld dat de game door Sumo Digital wordt gemaakt.

  Destruction AllStars gaat voor chaos

  Ook Lucid Games heeft een nieuwe game aangekondigd, namelijk Destruction AllStars. Deze chaotische en bombastische titel draait om het slopen van andere auto’s in een multiplayer setting. De grootste sloper wint de strijd in deze exclusieve PlayStation game.

  Kena: Bridge of Spirits ziet er mysterieus uit

  De nieuwe game van Ember Lab, Kena: Bridge of Spirits, schotelt een gloednieuw verhaal voor dat draait om actie en avontuur. Het gaat hier om een 3D actie-avontuur titel die als console exclusieve titel op de PS5 uitkomt. Wanneer is nog maar de vraag.

  Goodbye Volcano High komt in 2021

  Voor de PlayStation 5 (en PlayStation 4) staat ook de gloednieuwe game Goodbye Volcano High op de planning. Het betreft een cinematic avontuur over het einde van een periode en het begin van een liefdesverhaal. De game wordt door KO_OP ontwikkeld en komt in 2021 uit.

  Oddworld: Soulstorm onthuld

  Oddworld Soulstorm brengt een visuele en filmische sprong die nieuwe deuren opent voor Oddworld. Met intelligente nieuwe mechanics worden nieuwe explosieve sluwheid mogelijk gemaakt die benut zullen worden in de game. Een releasedatum is er nog niet.

  Bethesda’s Ghostwire Tokyo toont gameplay

  Waar we vorig jaar tijdens E3 2019 al de eerste beelden zagen van Ghostwire: Tokyo, de nieuwe game van Shinji Mikami, kregen we tijdens de PS5 reveal daadwerkelijk gameplay. Daarin zagen we dat je op pad mag door de straten van Tokyo om geesten en andere mysterieuze bedreigingen uit de weg te ruimen. Deze next-gen action-adventure titel komt als console exclusieve titel naar de PlayStation 5 in 2021.

  Eerste Jett: The Far Shore trailer

  Superbrothers + Pine Scented hebben ook een game aangekondigd die eind dit jaar nog gaat verschijnen op de PS5. De game heet Jett: The Far Shore en moet volgens de PlayStation Blog een emotioneel verhaal vertellen. Een releasedatum is niet gegeven.

  Nieuwe Godfall gameplay getoond

  De eerste titel ooit die voor de PS5 werd onthuld, Godfall, heeft ook haar plekje gekregen tijdens het PlayStation 5 reveal event. De game toonde een flinke dosis combat die wel duidelijk maakt dat vechten een grote rol speelt. Combineer dat met spetterende graphics en de releasewindow Holiday 2020 en je hebt de trailer samengevat.

  Solar Ash, het spirituele vervolg op Hyper Light Drifter

  Voor de PlayStation 5 werd ook Solar Ash onthuld. De game is van de makers van Hyper Light Drifter en lijkt een spiritueel vervolg te worden op deze klassieke indietitel. De game komt in 2021 uit.

  Hitman 3 sluit de trilogie af

  Het derde deel van Hitman staat op de planning voor de PS5 en moet het verhaal van Agent 47 afsluiten. Hitman 3 wordt door IO Interactive dan ook bestempeld als de conclusie van een trilogie aan games die begon op de PlayStation 4 en Xbox One. In het derde deel moet Agent 47 belangrijkere contracten dan ooit tevoren zien te volbrengen. Een releasedatum werd gezet voor januari 2021.

  Astro Bot gaat Mario achterna als PlayStation-platformer

  De VR-titel Astro Bot: Rescue Mission was een groot succes voor de virtual reality-bril. Nu komt het nieuwe icoon ook naar de PlayStation 5 met een gloednieuwe titel. De game heet Astro’s Playroom en wordt door Japan Studio ontwikkeld. De game is gratis voor iedere PS5 console.

  Little Devil Inside laat je rennen voor je zakgeld!

  Deze titel van Neostream Interactive speelt zich af in een periode die vergelijkbaar is met de Victoriaanse tijd. Aan jou om een dodelijke missie te overleven die door een mysterieuze professor aan je worden opgedragen. De game heeft RPG-elementen, maar veel meer is nog niet duidelijk.

  NBA 2K21 aangekondigd

  Tijdens het evenement werd ook de nieuwste NBA-titel getoond. Na een paar korte beelden werd bekendgemaakt dat de game dit najaar op de planning staat. De game komt naar de PlayStation 5 met verbeterde graphics en laadtijden.

  Bugsnax komt deze winter naar de PS5

  Een van de eerste titels die op de PlayStation 5 gaat verschijnen heet Bugsnax, een titel waarin alles wat je eet te zien zal zijn op je lichaam. De game is van Young Horses, de makers van Octodad.

  Demon Souls is terug met een remaster

  Op de PlayStation 5 zal ook een bekende reeks terugkeren. Het betreft Demon Souls, de game die From Software op de kaart heeft gezet. De game wordt geremastered voor de PS5 door Bluepoint Games en Japan Studio. De game krijgt twee opties voor de gameplay, één voor grafische pracht en een andere voor framerate-liefhebbers.

  Deathloop van Bethesda en Arkane komt deze winter

  Tijdens het PS5 reveal event werd ook Deathloop getoond, de nieuwe game van Arkane Studios. De game heeft console exclusiviteit op de PlayStation 5 en staat voor Holiday 2020 gepland. “Het verhaal kan worden gespeeld met Julianna, die alleen door de AI wordt bestuurd, of door een mix van A.I. en andere spelers om de onvoorspelbaarheid en chaos te ervaren waartoe Julianna in staat is”, aldus Arkane Studios.

  Capcom brengt een nieuwe Resident Evil en nieuwe IP

  Een gloednieuwe Resident Evil game, Resident Evil VIII: Village, gaat je de stuipen op het lijf jagen op de PlayStation 5. Ditmaal speel je de game weer in first-person en ligt de focus meer op het ontdekken en het vechten van de monsters die op je pad komen. Het dorpje waar je doorheen dwaalt zit vol mysterie en enge wezens die jij moet trotseren. De game verschijnt in 2021.

  Tevens werd er een gloednieuwe IP van Capcom getoond. Deze heet Pragmata en ziet en buitenaards en dystopisch uit. Veel over de game is nog niet bekend, alleen dat deze in 2022 pas uitkomt op de PlayStation 5.

  Horizon Forbidden West sluit de PS5 reveal af

  Guerrilla Games mocht als laatste haar game aankondigen en deed dit met een trailer van het vervolg op Horizon Zero Dawn. Het vervolg heet Horizon Forbidden West en brengt Aloy naar een gloednieuwe locatie. Aloy zoekt het westen op van deze toekomstige versie van de Verenigde Staten waarin alles weer door de natuur is opgeslokt.

  Ze zal een ​​majestueuze, maar gevaarlijk landschap trotseren met ontzagwekkende machines en mysterieuze nieuwe bedreigingen. De trailer van de aankondiging kun je hierboven terugkijken. Een indicatie van de releasedatum werd niet gegeven.

  PS5 reveal event had vandaag nog meer verrassingen

  Naast de bovenstaande games werden tijdens de PS5 reveal nog meer aankondigingen gemaakt. Zo komt GTA 5 in 2021 naar de PlayStation 5 en maakt ook Control de overstap naar de volgende generatie. Een prijs en releasedatum werden nog niet gegeven. Die definitieve informatie volgt later.

  Dit artikel is op 17 juli 2020 bijgewerkt.

  Horizon Forbidden West

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.