Sony topman legt keuze voor PS5 digital edition uit

News
dinsdag, 16 juni 2020 om 8:30
design ps5 playstation 5f1591910094
Behalve een traditionele PlayStation 5 met disc drive heeft Sony tijdens hun PS5 reveal ook een Digital Edition van de console onthuld. Deze variant kan zoals de naam suggereert geen schijfjes lezen. PlayStation CEO Jim Ryan vertelt in een interview met CNET waarom Sony deze variant van de console op de markt brengt.
De bestaansreden van de PS5 digital edition is niet geheel uit de lucht gegrepen. De verkoop van digitale games groeit en daar wil Sony op inspelen. Ryan legt uit:

“We erkennen dat onze gemeenschap met de tijd meer digitaal georiënteerd raakt. In het eerste kwartaal van dit jaar was tweederde van de nieuw gekochte games een digitale download. Net als met muziek en video willen mensen steeds vaker [digitale games] en dat willen we erkennen.”
- Jim Ryan, PlayStation CEO

Verder vertelt Ryan dat er geen verschil is tussen de twee versies van de console. Het antwoord op CNETs vraag of de PS5 Digital Edition meer interne opslag zal hebben is nee. Het ontbreken van een disc drive en de daardoor iets andere vorm van de console is het enige dat de Digital Edition anders maakt dan de standaard PS5.

Wordt de Digital Edition goedkoper?

Bij de onthulling van de PS5 bleef de prijs van het apparaat nog uit. Ryan laat weten dat deze op een later moment onthuld wordt en laat ook niets los over een eventueel prijsverschil tussen de twee versies van de console. Een potentieel lek suggereert dat de versie zonder disc drive wel degelijk goedkoper wordt, maar dat is niet officieel bevestigd.
Dit artikel is op 27 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws