Google Pixel 4a release lijkt nog langer op zich te laten wachten

  De nieuwe midrange smartphone van Google, de Pixel 4a, stond origineel gepland voor een release in mei, maar werd uitgesteld tot juli. Nu lijkt de release met nog meer vertraging te kampen.

  Google

  Google lanceert met de Pixel-lijn voornamelijk peperdure, high end smartphones. Daar kwam vorig jaar ineens verandering in met de Pixel 3a, die veel overeenkomsten toont met de Pixel 3, maar een plastic behuizing heeft en minder krachtige specs. Het werd een ongekend succes voor Google en veel gebruikers kijken dan ook uit naar het vervolg met de Pixel 4a.

  De lancering laat alleen wel even op zich wachten. Eerst was de verwachting dat de midrange smartphone in mei in de winkelschappen zou liggen, net zoals de Pixel 3a. Het coronavirus en de lancering van de iPhone SE gooide alleen roet in het eten. Het gerucht ging dat Google de telefoon in juli zou gaan uitbrengen, met twee keer zoveel intern geheugen aan boord.

  Volgens tech journalist Jon Prosser kunnen die plannen alleen ook in de prullenbak. Via een Tweet laat Prosser weten dat de Google Pixel 4a wel aangekondigd gaat worden op 13 juli, maar dat de release pas op 22 oktober plaats zal vinden. Ook wordt de blauwe variant niet geproduceerd.

  In de voetsporen van de Google Pixel 4

  De Google Pixel 4a volgt volgens geruchten hetzelfde idee als de Pixel 3a. De nieuwe midrange smartphone zal grotendeels gebaseerd zijn op de Pixel 4, met een 5,8 inch scherm, een 12MP camera, 6GB aan RAM en een Snapdragon 730 processor. Uiteraard zal de smartphone draaien op stock Android, waarvan dit jaar Android 11 moet uitkomen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.