De Power Broker speelt een gevaarlijke rol in de MCU

News
maandag, 26 april 2021 om 12:30
e13be9b2dee0d04ff96e0376832f7215 4096x2730 5419a172f1619429233
De twist die vrijwel elke kijker van de Disney+ serie van The Falcon and The Winter Soldier aan had zien komen is eindelijk gebeurd. Sharon Carter was al die tijd de Power Broker en dus ook verantwoordelijk voor alle criminele activiteiten in Madripoor. De Power Broker zorgt binnen de MCU voor veel van de criminele zaken en dit zal dan ook zeker niet de laatste keer zijn dat we de naam "Power Broker" gehoord hebben.
Opgelet: Dit artikel bevat SPOILERS over The Falcon and The Winter Soldier
Sharon Carter was niet alleen verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het Super Soldier Serum, maar ook gebruikte zij de Flag Smasher als haar persoonlijke paramilitaire groep voordat deze hun eigen planning gingen nastreven. Alleen nu de Flag Smasher niet meer bij The Power Broker haar plannen betrokken zijn, en Carter ook nog eens een pardon heeft gekregen om weer te werken als geheim agent, kan ze haar eigen gang gaan en alle geheimen en prototype wapens van de overheid gebruiken in haar voordeel.

Groot gevaar voor de superhelden

Het gevaar dat de Power Broker nu vormt is groter dan het in eerste instantie lijkt. Met de huidige staat van de Avengers en de hele MCU kan de Power Broker namelijk een flinke bak met geld verdienen door prototype wapens te verkopen aan superschurken. In WandaVision zagen we bijvoorbeeld al het eerste type van White Vision dat SWORD heeft gemaakt.
De kans dat Carter dus een grote rol gaat spelen in andere films binnen het MCU zit er dik in. Waarschijnlijk wordt ze niet een hoofdpersoon en komt niet veel in beeld, maar regelt de zaken op de achtergrond.
Als we gaan speculeren waar de Power Broker mogelijk een grote rol in gaat krijgen, kan dat zomaar de nieuwe Spider-Man No Way Home film zijn. Hier wordt tenslotte de criminelengroep The Sinister Six in samengesteld, maar hoe zouden ze zo snel aan de apparatuur komen zonder een tussenpersoon? Niet dus!