‘Doc Ock’ bevestigt rol in Spider-Man: No Way Home

  Er doen al een tijdje geruchten de ronde dat Alfred Molina zijn rol als Spider-Man schurk Doc Ock weer op zal pakken in No Way Home. In een interview met Variety sprak Molina onlangs over zijn werk aan de film. Daarmee bevestigt hij in wezen dat zijn terugkeer een feit is.

  CTMG/Jay Maidment

  Het gerucht gaat dat het multiversum een belangrijke factor is in het verhaal van Spider-Man: No Way Home. Meerdere vroegere Spider-Man acteurs zouden dan ook hun rol weer oppakken. Hoewel Tom Holland beweert niets te weten van een eventuele terugkeer van Tobey Maguire of Andrew Garfield, spreekt Alfred Molina (Doc Ock) nu vrijelijk over zijn rol in de film.

  ‘Doc Ock is Hollywoods slechtst bewaarde geheim’

  Marvel, Sony en Disney houden zich nog altijd stil over de castgeruchten rondom Spider-Man: No Way Home, maar Molina ziet daar het nut niet meer van in:

  "Toen we [No Way Home] aan het filmen waren hadden we strikte orders om er niet over te praten, omdat het een geweldig groot geheim zou zijn. Maar, weet je, nu staat het overal op het internet. Ik heb mezelf zelfs beschreven als het slechtst bewaarde geheim van Hollywood."

  Alfred Molina (Doc Ock)

  Waar pakt Spider-Man: No Way Home Doc Ock op?

  Volgens Molina wordt Doc Ocks verhaal direct opgepikt waar het gebleven was aan het einde van Spider-Man 2 (2004). De dood van het personage zou daarbij geen obstakel zijn geweest. Het MCU rommelt al flink aan tijd en ruimte, dus de terugkeer van Doc Ock kan er nog wel bij.

  Aanvankelijk maakte Molina zich nog zorgen om het feit dat hij enige jaren ouder is dan in 2004, maar regisseur Jon Watts wees hem erop dat Marvel al eerder redelijk overtuigende de-ageing toepaste op verschillende acteurs. Bovendien realiseerde Molina zich dat de fysieke kant van Doc Ock voornamelijk in de mechanische tentakels zit, zodat ook zijn bewegingen niet kunnen verraden hoe oud hij in werkelijkheid is.

  Spider-Man: No Way Home is in post-productie en staat gepland voor een release op 17 december 2021.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.