Sony gaat game ex-Destiny ontwikkelaars uitgeven

News
maandag, 26 april 2021 om 12:00
destiny 2 beyond lightf1591713941
Sony timmert hard aan de weg als het gaat om exclusives en daar komt er nu nog één bij. Het Japanse bedrijf gaat namelijk de nieuwe game van Firefly Studios uitgeven, een studio opgericht door voormalige Destiny ontwikkelaars.
Het grote selling point dat Sony heeft ten opzichte van Microsoft, is dat de Japanse techgigant een stuk meer exclusieve games in haar stal heeft. Denk bijvoorbeeld aan Horizon: Forbidden West en Ratchet & Clank: Rift Apart die eraan zitten te komen. CEO Jim Ryan heeft bovendien aangegeven dat de PS5 nog meer exclusives zal krijgen dan de PS4.
Een nieuwe game die Sony aan haar portfolio toevoegt is de nieuwe game van Firefly Studios. In een blogpost geeft Tony Hsu, het hoofd van Firefly Studios, aan dat Sony hun eerste game zal gaan uitgeven. De ontwikkelaar is in 2018 opgericht door medewerkers die eerder bij Bungie hebben gewerkt aan Destiny, maar er zitten ook veteranen tussen die titels als Call of Duty, Apex Legends en Halo op hun naam hebben staan.

Wat voor game gaat Sony uitgeven?

De naam van de nieuwe game is nog onbekend, maar wat voor type game het zal gaan worden daar is wel al iets over bekendgemaakt. Heel verrassend is het ook niet met de games die de medewerkers op hun portfolio hebben staan. De titel zal zich namelijk gaan richten op een multiplayer-ervaring. Het zal ons dan ook niet verbazen als het gaat om een online shooter. Wanneer de game precies moet uitkomen is nog niet bekend.

Populair Nieuws