De nieuwe stem van Mario is nu officieel ook Wario

News
dinsdag, 07 november 2023 om 14:30
wariof1699352425
Stemacteur Kevin Afghani heeft ineens een indrukwekkende cv. Niet alleen is hij namelijk de nieuwe stem van Super Mario, Nintendo heeft ook officieel bevestigd dat hij Wario inspreekt.
In augustus kwam er plotseling schokkend nieuws voor Mario-fans. Charles Martinet, die al sinds 1991 de stem inspreekt van Super Mario, kondigde aan ermee te stoppen. Daarmee moeten spelers afscheid nemen van de zeer iconische ‘whahoo’s’ en ‘yippee’s’ van de Italiaanse loodgieter.
Natuurlijk kan het bekendste gamepersonage aller tijden niet stemloos blijven en daarom heeft Nintendo een nieuwe stemacteur ingehuurd, die voor het eerst de rol van Mario insprak in Super Mario Bros. Wonder. Wie de nieuwe stem is, wilde Nintendo lange tijd niet prijsgeven, maar nu is onthuld dat het Kevin Afghani is.
De keuze voor Afghani was vrij opvallend, omdat de stemacteur niet veel rollen op zijn naam had staan. Maar naast Mario, en tevens Luigi in Super Mario Bros. Wonder, kan hij nu nog een iconische rol op zijn cv zetten. Nintendo heeft namelijk bevestigd dat Afghani ook de stem is van Wario in WarioWare: Move it! Dat meldt Polygon.

Nieuwe stem met ‘terugwerkende kracht’

De nieuwe games zijn voorlopig ook niet de laatste keer dat we Afghani horen in één van de iconische rollen. Nintendo werkt momenteel namelijk aan meerdere remakes, maar daar zullen niet de originele stemmen voor gebruikt worden.
Volgens IMDb zal Afghani namelijk verschijnen als Mario in Paper Mario: The Thousand-Year Door en als Luigi in Luigi’s Mansion 2 HD. Als je dus dacht nog één keer Charles Martinet te horen, dan kom je bedrogen uit.