De nieuwe stem van Mario is eindelijk bekend!

News
maandag, 16 oktober 2023 om 10:00
super mario bros wonderf1687359726
Charles Martinet stopt na decennia trouwe dienst als de stem van Mario. Nintendo wilde de nieuwe stem lange tijd niet onthullen en zei zelfs dat spelers er pas achter zouden komen in de credits van Super Mario Bros. Wonder. Nu is de nieuwe stem toch alvast onthuld.
Onlangs leek het even alsof fans hadden ontdekt wie de nieuwe stem van Mario is. Een datamine van een Super Mario Bros. Wonder-demo had een lijst met namen opgeleverd en door niet-Engelstalige acteurs, vrouwen en terugkerende stemmen van bijvoorbeeld Bowser weg te strepen, bleven er twee kandidaten over. Er werd al snel aangenomen dat Mick Wingert de stem van Mario was, maar die ontkende dat niet veel later.
Het blijkt nu dat één van de andere namen uit de datamine de nieuwe stem van Nintendo’s geliefde loodgieter verzorgt. Kevin Afghani werd in eerste instantie afgestreept door fans: zijn stem in Genshin Impact leek namelijk nogal op de stem van de pratende bloemen in Super Mario Bros. Wonder, dus nam men aan dat hij alleen die rol vertolkt. Maar via Twitter bevestigt Afghani nu dat hij wel degelijk de stem van Mario en Luigi is. Ook Nintendo bevestigt dat in een e-mail aan The Verge.

Wie speelt Kevin Afghani behalve Mario?

Het is niet duidelijk of Afghani nog meer rollen heeft. Het is bijvoorbeeld niet uitgesloten dat hij ook de pratende bloemen speelt, zoals eerder werd aangenomen. Wat betreft eerder werk buiten Mario, is Afghani nog niet heel bekend. Naast zijn eerder genoemden rol in Genshin Impact heeft hij volgens IMDb maar vijf andere niet-Mario rollen.
Overigens zijn nog niet alle eerdere rollen van Charles Martinet vervuld. Martinet speelde naast Mario en Luigi ook hun tegenhangers, Wario en Waluigi. Voor zover bekend zitten die niet in Super Mario Bros. Wonder, maar met een nieuwe WarioWare-game op komst horen we mogelijk snel meer over de nieuwe stemmen van deze personages.