Update - Is dit de nieuwe stem van Super Mario?

News
vrijdag, 13 oktober 2023 om 10:30
the super mario bros movie ov st 9 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1681728197
Charles Martinet heeft in augustus aangekondigd te stoppen als stem van Super Mario. Nintendo wilde nog niet de nieuwe stemacteur prijsgeven, maar die is mogelijk nu al achterhaald door een ijverige fan.

Update - Stemacteur ontkent dat nieuwe Mario is

Mogelijk is de zoektocht naar de nieuwe stem van Mario nog niet ten einde. Mick Wingert heeft namelijk aan IGN, via zijn zaakwaarnemer, laten weten dat hij niks officieels mag zeggen over zijn betrokkenheid bij Super Mario Bros. Wonder, maar dat hij wel wil bevestigen dat hij niet de nieuwe stem van Mario is.
Origineel bericht:
Super Mario is één van de meest iconische gamepersonages. En hoewel hij geen lange monologen houdt, zijn de uitspraken die hij doet wel legendarisch. Dat komt deels op het conto te staan van Charles Martinet, die maar liefst 32 jaar lang de stem heeft ingesproken van Super Mario en een paar maanden geleden zijn pensioen heeft aangekondigd.
Natuurlijk is Nintendo ondertussen al op zoek geweest naar een vervanger en die stemacteur maakt zijn debuut in Super Mario Bros. Wonder. Voor de release van de game wil Nintendo alleen nog niet onthullen wie de nieuwe stem van Super Mario is. Dat moeten we volgens de uitgever maar uitvinden via de credits.
Maar een ijverige fan heeft mogelijk nu al achterhaald wie de nieuwe stem is van de Italiaanse loodgieter. Een anonieme speler heeft namelijk een kiosk demo weten te bemachtigen en die vervolgens gemodificeerd, zodat hij of zij bij andere content kon komen die niet ingezien hoort te worden door spelers - waaronder de cast van stemacteurs voor de game.

Een grote eliminatieronde

De lijst van credits kwam vervolgens te staan op meerdere fora, waaronder Famiboards. Daar heeft gebruiker MondoMega flink wat research gedaan. Door alle bekende rollen, buitenlandse stemacteurs en vrouwelijke stemacteurs te elimineren van de lijst, kwam de gebruiker uiteindelijk uit twee mogelijke namen voor Super Mario: Kevin Afghani en Mick Wingert.
Aangezien de stem van Afghani in Genshin Impact erg overeenkomt met de pratende bloemen in Super Mario Bros. Wonder, blijft vervolgens alleen Wingert over. De Amerikaanse stemacteur is vrij ervaren op het gebied van games en cartoons, met stemmen die hij heeft ingesproken in Marvel (Tony Stark), Kung Fu Panda (Zeng), Spider-Man, World of Warcraft, Fire Emblem Heroes en Genshin Impact.
Of Wingert inderdaad de nieuwe stem is van Super Mario, daar zullen we op 20 oktober achterkomen. Dan komt Super Mario Bros. Wonder uit voor de Nintendo Switch.
Dit bericht is bijgewerkt op 13 oktober 2023.