‘Apple komt heel snel met nieuwe iPads’

News
maandag, 16 oktober 2023 om 11:00
Vaak duurt het na de release van een nieuwe iPhone ook niet lang voor er nieuwe iPads verschijnen. Apple houdt vaak oktober aan voor nieuwe tablets. Nu wordt zelfs beweerd dat er deze week nog iPads worden aangekondigd.
Volgens bronnen van Supercharged en andere bronnen van 9to5Mac kondigt Apple deze week nieuwe iPads aan. Die aankondiging zou zelfs al op dinsdag 17 oktober kunnen komen. De verwachting is dat de standaard iPad, de iPad Air en de iPad Mini geüpdatet worden.
Het gaat daarbij niet om heel grote updates, maar om modellen die qua features vergelijkbaar zijn met wat nu verkrijgbaar is. De upgrades zouden vooral onder de kap plaatsvinden. De verwachting is dat de iPad Air een M2-chipset krijgt om de M1 te vervangen, terwijl de iPad Mini van een A15 Bionic-chipset upgradet naar een A16 Bionic.
Wat er precies verandert aan de standaard iPad is niet duidelijk. Maar 9to5Mac speculeert dat als de iPad Mini een A16-chip krijgt, dat waarschijnlijk ook gaat gebeuren met de gewone iPad. Die heeft momenteel nog een A14 Bionic en loopt dus zelfs verder achter dan de iPad Mini.

‘Grote updates komen pas met iPad Pro’

Het rapport wordt enigszins tegengesproken door Bloomberg: volgens Mark Gurman worden er dit jaar geen nieuwe iPads of Macbooks op het programma. Het is mogelijk dat hij daarmee vooral doelt op nieuwe iPads met grotere updates dan hierboven beschreven: versies van de iPad, iPad Air en iPad Mini met betere chips zijn volgens Gurman wel in ontwikkeling. Grotere updates, zoals een nieuw design en een OLED-scherm komen pas met een nieuwe versie van de iPad Pro, volgend jaar.