De GTA 6 trailer breekt op zijn eerste dag een record

News
dinsdag, 05 december 2023 om 17:30
grand theft auto vi trailer gta 6f1701793438
De eerste trailer van GTA 6 is eindelijk uit. Het is iets waar fans al maanden, zo niet jaren op wachten. Dat is ook meteen goed te zien aan het aantal views dat de trailer nu al heeft verzameld.
De allereerste trailer voor GTA 6 is vannacht uitgebracht, iets eerder dan bedoeld. Sindsdien is de trailer veel besproken, maar vooral ook veel bekeken. Met nog een paar uur te gaan voor hij een vol etmaal oud is, heeft de trailer een record te pakken voor het aantal views dat een YouTube-video binnen 24 uur bekeken is.
De trailer is inmiddels namelijk 72 miljoen keer bekeken en dat is het grootste aantal views binnen 24 uur voor een video die geen clip is bij een popnummer. Het record was eerder in handen van Mr Beast, maar GTA is er met tientallen miljoenen overheen gegaan. Als videoclips wel meegerekend worden, is het record in handen van de clip voor Butter, van BTS, met 108 miljoen views in 24 uur.
De trailer van GTA 6 heeft nog een paar uur de tijd om ook dat record te breken, maar heeft dan nog wel ongeveer 40 miljoen views nodig. Of dat haalbaar is zullen we snel genoeg merken. Overigens zit de GTA 6 trailer al heel dicht in de buurt van de ruim 90 miljoen views die de onthullingstrailer van GTA 5 in de afgelopen 12 jaar wist op te bouwen, dus die trailer lijkt goed en wel verslagen.

Wanneer is de release van GTA 6?

De nieuwe GTA 6 trailer bevestigde de nodige informatie over de game. Zo speelt hij zich af in en rond Vice City, wat ook betekent dat de game de nodige inspiratie haalt uit verschillende Florida Men. De game moet verschijnen op PS5 en Xbox Series X verschijnen in 2025. Zoals vaker met de GTA-franchise lijkt de PC in eerste instantie te worden overgeslagen.