De eerste film van het nieuwe DC is Superman, maar toch niet

News
donderdag, 11 april 2024 om 8:00
supermanf1625557613
Jarenlang kwam het DCEU, DC’s antwoord op Marvel’s MCU, niet van de grond. Nu komt er een nieuwe poging, onder leiding van James Gunn. De eerste film in dit universum gaat over Superman. Nu blijkt het alleen niet de Superman-film te zijn die je verwacht.
Het DC Studios van James Gunn en Peter Safran gaat een nieuwe poging wagen om een gedeeld superhelden-universum van DC-personages op te zetten. De eerste held die in het zonnetje gezet wordt is Superman. Dat is nog steeds het geval, alleen is het niet in de vorm die eerder was aangekondigd.
Tijdens CinemaCon is namelijk achter gesloten deuren een trailer getoond voor een nieuwe film, genaamd Super/Man (via Deadline). Dat is een documentaire over Christopher Reeve, die de iconische superheld van de planeet Krypton speelde in de jaren 70 en 80. De film laat onder andere zien hoe hij zich voorbereidde op de rol.
Maar de documentaire besteedt ook aandacht aan een moeilijker onderwerp. Reeve raakte namelijk in 1995 tot aan zijn schouders verlamd. Super/Man laat onder andere zien hoe zijn zoon op het ongeluk reageerde en besteedt aandacht aan de speciale band die Reeve had met Robin Williams (de komiek en acteur was de eerste die Reeve na zijn ongeluk weer aan het lachen kreeg).
De film moet in september van dit jaar verschijnen en zal ook in de bioscoop draaien. Het wordt de eerste film die DC Studios uitbrengt.

Ook een nieuwe Superman op weg

De eerste fictieve film in het DCU is ook nog steeds Superman. Nu wordt dat alleen niet meer de eerste film van DC Studios, maar de eerste film na Super/Man. Fans zullen daar iets langer op moeten wachten, want die komt pas in de zomer van 2025 uitkomt.
In die film, die eerder Superman Legacy heette, maar het “Legacy”-gedeelte nu heeft laten vallen, treedt David Corenswet in de voetsporen van Christopher Reeve. De regie is in handen van James Gunn zelf. Beelden zullen nog wel even op zich laten wachten.

Populair Nieuws