James Gunn uit kritiek op cameos: 'Cameo Porn'

News
maandag, 18 december 2023 om 14:00
James Gunn heeft gereageerd op het feit dat hij een behoorlijk grote cast heeft samengebracht voor zijn komende Superman film. Hij stelde fans gerust en vertelde zelf ook een enorme hekel te hebben aan nutteloze cameos.
In een bericht op Threads zei hij: “Het hele punt was dat het GEEN grote film is – ik bedoel, niet qua cast. Het is normaal dat films met één hoofdrolspeler andere personages hebben. Veel ongebruikelijker is het als dat niet het geval is.”

Toenemende cameo gekte

Ook reageerde hij op het groeiende fenomeen dat films steeds vaker onnodige kleine rolletjes (cameos) weggeven voor een shockerend effect of naamsbekendheid.
“Ik noem dat ‘Cameo Porn’ en het is een van de ergste elementen van recente superheldenfilms geweest,” zei de filmmaker. “Als een personage in een film speelt, moeten ze een reden hebben om daar verhaaltechnisch aanwezig te zijn.”
Hij vervolgde: 'Ik vind echte cameos niet erg - of het nu een glimp is of een moment, een easter egg. Wat mij stoort is wanneer ze een elegant verhaal verminken door personages erin te stoppen. Ze zijn er niet omdat het verhaal daarom vraagt, maar om een ​​andere reden.

Superman: Legacy

James Gunn is momenteel hard aan het werk voor de film Superman: Legacy en geeft hiervoor ook steeds meer weg. Zo is een groot gedeelte (in ieder geval de grote, belangrijke rollen) van de cast inmiddels bekend. Dit zal een nieuwe richting zijn voor toekomstige DC films.