Marvel games worden niet als het MCU

News
dinsdag, 27 september 2022 om 14:00
ea motive iron manf1663747533
Bij het grote publiek staat Marvel dankzij het MCU bekend om grote overkoepelende verhalen in film en tv. Hoewel games daar tot dusver los van staan, zou een MCU-concept ook mogelijk moeten zijn in games. Maar dat hoeven we voorlopig niet te verwachten.
In het MCU zijn er na zo’n 15 jaar bijna geen verhalen meer die op zichzelf staan. Er zijn nog films en series die de connectie met andere projecten niet opzoeken, maar het enkele feit dat iets bestaat in het MCU betekent dat elk verhaal vroeger of later relevant kan blijken voor een andere film of serie. Maar Marvel Games wil dat niet gaan doen met games.
Dat laat Bill Rosemann, de VP en creative director van Marvel Games, weten tegenover gameindustry.biz. Volgens hem zou een dergelijke aanpak in de weg staan van de ambities van het bedrijf. Bovendien wil hij de creativiteit van verschillende game-ontwikkelaars niet in de weg zitten:

Welke Marvel-games komen er?

Er zijn overigens heel wat Marvel-games in ontwikkeling. EA maakt er één over Iron Man (en mogelijk ook één over Black Panther), terwijl ook de studio van Amy Hennig met Marvel in zee is. In december kunnen we ook Marvel’s Midnight Suns verwachten.
Ook Insomniac heeft een Marvel-licentie te pakken in de vorm van Spider-Man. Naast een vervolg op deze game, werkt de studio daarnaast ook aan een Wolverine-game. Hoewel deze twee helden bij dezelfde studio zijn ondergebracht wordt ook Wolverine omschreven als een losstaand verhaal ten opzichte van Spider-Man.