Ferrari kritisch op strategie ander team: "Dan hadden ze al eerder gewonnen"

News
dinsdag, 29 november 2022 om 8:30
mattia binotto drive to survivef1668587167
Ferrari is het afgelopen seizoen vaak onder vuur komen te liggen door de strategie en keuzes tijdens races. Nu is teambaas Mattia Binotto juist kritisch op een ander Formule 1-team.
Wie aan het begin van het seizoen had gezegd dat Ferrari aan het einde van 2022 moest vechten voor de tweede plek, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Het Italiaanse team was aan het begin van het seizoen namelijk erg sterk, wist meerdere races te winnen en Charles Leclerc had dan ook een mooie voorsprong op Max Verstappen.
Daarna ging het alleen al snel bergafwaarts, met een aantal dubieuze keuzes van Ferrari. Zo heeft het team kostbare punten verloren door Leclerc bijvoorbeeld op harde banden te zetten tijdens de Grand Prix van Hongarije of een verwarrende dubbele stop in te plannen in Monaco.
Mattia Binotto maakt nu duidelijk dat Ferrari niet het enige team is dat verkeerde keuzes heeft gemaakt. Zo werd Mercedes steeds sneller richting het einde van het seizoen en wist het zelfs te winnen in Brazilië, maar volgens Binotto had het team al eerder een overwinning kunnen boeken. Dat zegt hij in gesprek met Formula1.com.

“Het is niet verrassend [dat ze hebben gewonnen], want als ik kijk naar de laatste races [voor Abu Dhabi], dan hadden ze misschien met een andere bandenkeuze al races gewonnen. Ik denk dat ze gewoon niet wonnen omdat ze de juiste bandenkeuze misten.”

Wisseling van de wacht bij Ferrari?

Ondertussen lijkt de toekomst van Binotto bij Ferrari zeer onduidelijk. Voor de Grand Prix van Abu Dhabi zijn er geruchten opgedoken dat de teambaas ontslagen zou worden, maar tot op heden blijft het stil in Maranello. Naar verluidt wordt er hard gezocht naar een vervanger voor Binotto, maar voorlopig blijft de teambaas nog de leider van Ferrari.