Daredevil en Marvel-vrienden vertrekken van Netflix

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 8:30
the defenders 200525 135813f1644839752
Daredevil en een aantal andere Marvel-series zullen niet meer op Netflix te zien zijn. Over niet al te lange tijd verdwijnen ze van de streamingdienst. Of er plannen zijn om ze ergens anders onder te brengen is nog niet helemaal duidelijk.
Voor de die hard Marvel fans die zich nog willen wagen aan het (opnieuw) kijken van een aantal Marvel series op Netflix is er slecht nieuws. Een aantal klassiekers waaronder Daredevil verdwijnt namelijk van de streamingsdienst. Vanaf 1 maart verdwijnen de series Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en The Defenders van Netflix.

Einde of een nieuw begin?

Toch zal het verwijderen van de series op Netflix niet bepaald het einde van de verhalen betekenen. Zo heeft Daredevil al een recente Marvel-cameo gehad. Bovendien liggen de rechten van de Marvel series bij Disney, dat een eigen streamindienst heeft. Of de series inderdaad op Disney+ te zien zullen zijn is niet bekend, maar het lijkt wel de logische volgende stap. Disney+ is momenteel het thuishonk van de Marvel series. Daar zien we bijvoorbeeld ook de nieuwe MCU-series, zoals Loki en Hawkeye.

Charlie Cox & de toekomst van Daredevil

Charlie Cox, de acteur van Daredevil, heeft al eerder aangegeven positief te kijken naar de toekomst van zijn personage. Zo vertelde hij in een interview met The Hollywood Reporter dat hij Daredevil met plezier had gespeeld en verwachtte dat het verhaal van Daredevil nog niet over was. De verhaallijn van Daredevil heeft zich gedurende drie seizoenen samengesmolten met een aantal andere grotere titels. Zo liet de Advocaat van Hell’s Kitchen zijn gezicht zien in onder meer Jessica Jones en The Punisher.
Of de toekomst van series zoals Jessica Jones en Luke Cage er rooskleurig uit zal zien is nog maar de vraag. Hoewel beiden series hun allures hadden en zeker een fanbase opbouwden, werden ze ondergesneeuwd door The Punisher en Daredevil.