Daredevil en andere Netflix Marvel-series verhuizen naar Disney+

News
donderdag, 24 februari 2022 om 16:30
daredevilf1583494075
Onlangs werd bekend dat de Marvel-series die ooit voor Netflix gemaakt werden van dat platform zouden verdwijnen. De toekomst van de series was op dat moment onzeker. Nu lijkt duidelijk dat Disney ze een nieuw onderkomen geeft op Disney+, maar op het moment alleen nog in Canada.
Per 1 maart 2022 verdwijnen Marvels Netflix-series van hun oorspronkelijke streamingdienst. Het gaat om de series Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher. De series waren in populair en geliefd, al deden sommige het beter dan andere.
Gelukkig lijkt het erop dat we niet lang hoeven te wachten voordat de series ergens anders gekeken kunnen worden. Volgens MobileSyrup en Engadget staan ze vanaf 16 maart op Disney+. Voorlopig geldt dat alleen voor Canada, maar Engadget beweert dat de series ook in andere landen snel weer te zien zijn.
Het zou alleen onzeker zijn of de series overal op Disney+ verschijnen. De inhoud van de Netflix-series is wat volwassener dan de meeste andere Marvel-projecten, dus er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de series in de VS bijvoorbeeld naar Hulu komen. In Nederland zou Star, de volwassen tak van Disney+, een logische plek zijn om deze Marvel-series onder te brengen.

Zijn de Netflix-series canon in het MCU?

Dat deze series naar Disney+ komen hoeft niet per se iets te betekenen voor het MCU. Hoewel Charlie Cox en Vincent D’Onofrio hun rollen uit de series onlangs weer oppakten in MCU-projecten, is nooit officieel gezegd dat ze exact dezelfde versies van hun personages spelen. Er zouden bovendien veel nieuwe Daredevil projecten in ontwikkeling zijn, waardoor het canon maken van de Netflix-serie voor Marvel misschien meer een creatieve belemmering zou zijn.