Zo laat gaat de F1 GP van Singapore van start

News
vrijdag, 15 september 2023 om 12:30
max verstappen gp singapore 2022f1694416940
Het Formule 1-circus vertrekt uit Europa en gaat dit weekend naar Azië toe, waar dit weekend de GP van Singapore op de planning staat. Zo laat gaat de F1-race van start.
Na een uitgebreide periode in Europa te hebben vertoefd op grotendeels legendarische circuits, is het weer tijd voor de Formule 1 om de rest van de wereld een bezoekje te brengen. Zo staan er de komende tijd Grands Prix gepland in Azië, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.
De eerstvolgende race op de planning is een uitdagende, namelijk de GP van Singapore. De Grand Prix staat op de moderne F1-kalender sinds 2008, met destijds een unicum. Het was namelijk de allereerste Formule 1 Grand Prix in het donker. Langs het circuit staan dan ook veel schijnwerpers om het wegdek goed te verlichten voor de coureurs.

Een technisch en heet circuit

Dat is nodig ook, want de GP van Singapore is een krap stratencircuit, met een aantal lastige stukken. Bovendien zijn er niet veel run-off areas en in het verleden zijn er dan ook veel coureurs gecrasht in Singapore.
En dan is er ook nog de kwestie van de temperatuur. Ondanks dat de race na zonsondergang wordt gehouden, zijn de temperaturen vaak hoog, evenals de luchtvochtigheid. Als gevolg zweten de coureurs zo veel dat ze meerdere kilo’s verliezen gedurende de race.
Dat het een nachtrace betreft is ook goed nieuws voor fans in Europa. In tegenstelling tot andere Grands Prix in Azië hoef je namelijk niet je wekker vroeg te zetten als je live de race wil kijken of andere sessies niet wil missen. Check hieronder het tijdschema voor het hele raceweekend in Singapore.

Populair Nieuws