'Halo Infinite uitgesteld tot 2022, slaat Xbox One over'

News
dinsdag, 25 augustus 2020 om 9:00
halo infinite box artf1595497725
De ontwikkeling van Halo Infinite heeft een paar beren op de weg gekregen. De game zou eigenlijk een Xbox Series X launchgame worden en ook naar Xbox One komen, maar na uitstel van de game lijkt er meer slecht nieuws te zijn. Geruchten doen namelijk de ronde dat de game pas in 2022 komt en dat de Xbox One versie van de baan is.
Het lijkt op ontzettend slecht nieuws voor Xbox One gamers met een zwak voor Halo. Het gerucht dat ResEtera gebruiker Sponger de wereld in hielp vertelt namelijk dat de game de Xbox One wel eens over zou kunnen slaan. Sponger twijfelde of hij de melding moest maken, maar doet dit 'na beraad met verschillende bronnen toch'.
Zijn melding is niet mals: Microsoft overweegt om de komende game met Master Chief alleen naar Xbox Series X te brengen, waardoor Xbox One gamers met lege handen achterblijven. Daarbij wordt er volgens Sponger gedacht over uitstel van de release naar 2022. Dit alles wordt overwogen in de strijd om de beste Halo game ooit te maken, iets wat Halo Infinite tijdens het tonen van de eerste beelden niet was volgens fans.
Of Sponger gelijk heeft, valt nog even te bezien. Een ResetEra moderator heeft aangegeven dat hij een betrouwbare bron is die in een positie is om dingen over Xbox releases te weten. Microsoft is de enige die iets kan bevestigen of ontkennen. Vanuit die hoek is nog niets over een uitstel tot 2022 of het vervallen van een Xbox One versie van Halo Infinite gehoord.

Halo Infinite release al uitgesteld tot 2021

Halo Infinite is momenteel al geen launchgame meer voor de Xbox Series X. Oorspronkelijk was dit het plan van Microsoft, maar door forse kritiek op de eerste beelden stelde ontwikkelaar 343 Industries de game toch uit. De nieuwe releasedatum is voor nu nog ergens geprikt in 2021, maar een exact moment blijft nog uit.