Verstappen oogst bewondering: "Net Schumacher op zijn best"

News
dinsdag, 27 september 2022 om 13:30
si202204240408 newsf1651832790
Max Verstappen is hard op weg naar zijn tweede titel in de Formule 1 en doet dat met verve. De Nederlander oogst bewondering met zijn prestaties, waaronder de vergelijking met Michael Schumacher.
De discussie wie de beste Formule 1-coureur aller tijden is, zal nooit ophouden. Toch zullen er altijd een aantal bekende namen genoemd worden, waaronder Ayrton Senna, Jim Clark, Lewis Hamilton en natuurlijk Michael Schumacher.
De Duitser wist als eerste zeven titels op zijn naam te schrijven en Ferrari terug te brengen naar de top. Schumacher kreeg daarbij hulp van teambaas Jean Todt en technisch directeur Ross Brawn. Laatstgenoemde is nu sportief directeur van F1 en ziet overeenkomsten tussen Max Verstappen en Michael Schumacher, zo laat hij weten in gesprek met F1-Insider.

“De dominantie van Verstappen in Spa-Francorchamps deed mij denken aan Michael Schumacher op zijn best. Als je een perfecte auto hebt en coureurs zoals MIchael of Max in de cockpit, rijden ze alsof ze op een andere planeet zijn. Je mag niet vergeten dat er altijd een andere coureur met dezelfde auto is die dat verschil niet kan maken.”

Verstappen de nieuwe maatstaf

Michael Schumacher is door zijn prestaties jarenlang de maatstaf geweest waar andere coureurs naast werden gelegd. Volgens Brawn is er nu een andere graadmeter in de Formule 1: “Max is zonder twijfel de maatstaf.”
Brawn is nu wel benieuwd wat Verstappen kan doen in een minder sterke auto dan de huidige RB18. Maar aangezien de Nederlander in zijn eerste seizoen twee keer de vierde plek wist te behalen in een Toro Rosso, zal dat geen probleem moeten zijn.

Populair Nieuws