Cyberpunk 2077 update zorgt ineens voor enorme populariteit

News
dinsdag, 20 september 2022 om 11:00
cyberpunk 2077 edgerunners updatef1664950576
Het is bekend dat Cyberpunk 2077 veel kritiek heeft gekregen rond lancering en daardoor veel spelers heeft verloren. Na de nieuwe Edgerunners update is er alleen een enorme stijging in populariteit gekomen.
Ondanks dat de lancering van Cyberpunk 2077 allesbehalve perfect was, heeft ontwikkelaar CD Projekt RED niet besloten om alles maar te laten vallen. Integendeel zelfs, de studio heeft niet alleen de meeste problemen opgelost, maar sindsdien ook meer content toegevoegd en de franchise uitgebreid.
Zo is recent de anime-serie Edgerunners op Netflix verschenen en tegelijkertijd heeft Cyberpunk 2077 de Edgerunners update gekregen. Door de update en de serie heeft de game een flinke boost populariteit gekregen.
Zo had Cyberpunk 2077 afgelopen weekend 85.555 spelers op PC die tegelijkertijd aan het spelen waren, volgens Steam Charts. Dat is meer dan de eerste maanden na de release van Cyberpunk 2077, ondanks dat de PC-versie zelfs het minste aantal problemen kende. Pawel Sasko, één van de ontwikkelaars van Cyberpunk 2077, heeft spelers via Twitter bedankt voor de tweede kans.

Eindelijk uitbreiding voor Cyberpunk 2077

Naast de Edgerunners update, heeft CD Projekt RED ook nieuwe DLC aangekondigd voor Cyberpunk 2077. De uitbreiding krijgt de naam Phantom Liberty en zal een compleet nieuw district aan Night City toevoegen. De DLC wordt door de studio omschreven als ‘een spionagethriller’, dus zal qua gameplay mogelijk anders zijn dan het hoofdverhaal.
In de DLC zal V ook nieuwe personages ontmoeten, maar één bekend karakter keert in ieder geval terug: Johnny Silverhands, gespeeld door Keanu Reeves. Wel moeten we nog even geduld hebben, want de uitbreiding komt uit ergens in 2023.