F1-team Alfa Romeo bevestigt officieel line-up voor 2023

News
dinsdag, 27 september 2022 om 12:30
alfa romeo 2021 syrian grand prixf1664273268
Er zijn nog een aantal stoeltjes vrij voor het komende seizoen in de Formule 1. Dat geldt alleen niet meer voor Alfa Romeo, want het F1-team heeft zijn line-up aan coureurs voor 2023 bekendgemaakt.
Valtteri Bottas heeft een meerjarig contract bij Alfa Romeo, maar het was nog even de vraag of rookie Guanyu Zhou bij het team mag blijven. Die vraag is nu beantwoord, want Alfa Romeo heeft bevestigd dat de Chinees ook in 2023 voor het team uitkomt. Het contract van Zhou wordt met één jaar verlengd, zo laat hij zelf weten aan Sky Sports F1.
De contractverlenging komt niet geheel als een verrassing. Hoewel de verwachtingen voor Zhou aan het begin van het seizoen niet zo hoog waren - hij wordt gezien als een pay driver die het meteen moet opnemen tegen een ervaren teamgenoot - heeft hij indrukwekkende prestaties behaald. Bovendien staan er ook niet een aantal veelbelovende coureurs in de wacht om het stoeltje van de Chinees over te nemen.

Groot schrikmoment voor Zhou

Eén van de meest memorabele momenten van Zhou was tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar niet op een positieve manier. Zijn Alfa Romeo werd namelijk bij de start ondersteboven gegooid, waardoor hij tientallen meters met zijn hoofd naar beneden over het asfalt schoof.
In de grindbak werd zijn auto vervolgens gelanceerd, waarna hij achter de barrière tot stilstand kwam. Gelukkig kwam Zhou er zonder al teveel kleerscheuren vanaf, wat weer tentoonstelt hoe veilig de Formule 1 is geworden de laatste jaren.